عبدی: پرسپولیس برای بردن دربی نیاز به کار شاقی ندارد

مربیان به صورت آکادمیک کلاس دیدهاند و میدانند مدیریت بازیکنان و بحث سایکولوژی آنها چگونه است. اگر الان هم احتیاج به استخدام روانشناس دارند باید این کار را انجام بدهند و بچهها را برگردانند چون آبروی همهمان در گرو دربی است
کاپیتان، مربی و عضو سابق هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس بارها دربی را تجربه کرده و همانقدر که راحت درباره این مسابقه حرف میزند نسبت به نتیجه این مسابقه و اتفاقاتش حساس است. حسین عبدی از پرسپولیس و اتفاقاتش جدا نشده و مثل هر پیشکسوت دیگری با علاقه بازیهای تیم خودش را دنبال میکند. با او درباره دربی، شرایط فنی پرسپولیس، کادر فنی و حتی تقابل مدیران دو باشگاه در فضای مجازی صحبت کردیم:
پرسپولیس در شرایطی به دربی رسیده که سه بازی بعد از فینال آسیا را نبرده و تا اینجای فصل 10 امتیاز از دست داده است. با شرایط فعلی و دو بازی اخیر مقابل ذوبآهن و سپاهان که انتقادهایی را هم از شرایط فنی این تیم به دنبال داشت دربی پیش رو را چطور میبینید؟
اولا باید بگویم دربی ربطی به بازیهای گذشته ندارد. یک تیم قبل از دربی در بازیهای گذشتهاش ضعیف ظاهر شده و حتی گل هم نزده اما در این بازی خوب نتیجه میگیرد و بالعکس. یعنی یک تیم خیلی عالی نتیجه گرفته و ممکن است در آن دربی فروغی نداشته باشد. من دربی را به این صورت نگاه میکنم. این بازی در شرایط خاص و زمان خاصی شروع میشود و میتوان تا دقیقه 90 منتظر اتفاقات مسابقه بود ضمن اینکه هیجان این مسابقه شرایط را تحت تأثیر قرار میدهد.
پرسپولیس در 7 بازی گذشته 10 امتیاز از دست داده و به نظر میرسد از نظر کیفیت، تیم دچار افت شده. در این شرایط وارد دربی خواهد شد.
بچهها دارند کار خودشان را میکنند اما یک بحث جدی که در پرسپولیس از سالیان گذشته وجود دارد و حتی به قبل از قهرمانیهای این تیم هم برمیگردد این است که تیم با مشکل از دست دادن بازیکنانش مواجه بوده. یعنی در مقاطعی کادر فنی به خاطر محرومیت و مصدومیت یا انتقال بازیکنان تعدادی از آنها را از دست میدهد. در آن فصلی که پرسپولیس چهارم شد و قهرمان حذفی شد یعنی زمانی که خودم در کادر فنی بودم ما با 9 بازیکن محروم و مصدوم در مسابقات حضور پیدا میکردیم و کار خیلی سخت بود. حالا اگر در یک تیم چندین بازیکن را در اختیار نداشته باشید و بتوانید شرایط را مدیریت کنید و پیش ببرید و در شرایط مصدومیت و محرومیت یا مثل الان پرسپولس که چند بازیکن شاخص جدا شدهاند، بخواهید از نفرات جایگزین استفاده کنید خیلی سخت است. از این جهت من شرایط کادر فنی را میفهمم و میدانم کارشان چقدر سخت است که بخواهند نفرات جایگزین را با آنهایی که اضافه شدهاند نزدیک کنند و روی کارشان تأثیر منفی میگذارد. اینکه جایگزین مناسبی برای خط حمله پیدا نشده و ادامه این قضیه مربوط به اثرگذاری بازیکنان جدید بوده باعث شده تیمی که مدتی با هم بودند دچار یک دگرگونی شود.
پرسپولیس در بازیهای اخیر نتیجه نگرفته و خیلیها به بحث کمبود مهاجم شاخص در این تیم به عنوان مشکل اصلی نگاه میکنند اما واقعیت اینکه فعلاً نمیتوان داشتههای خط حمله را تغییر داد. با چنین وضعیتی در بازی قبل، یحیی گلمحمدی تیمش را بدون مهاجم به میدان فرستاد. تصور میکنید این مسأله در دربی هم میتواند تکرار شود؟
این تصوراتی است که خود مربیان دارند و تصمیماتی است که آنها میگیرند. من اگر بخواهم نظری بدهم خدای نکرده شاید این بحث پیش بیاید که دارم دخالت میکنم اما مطمئناً اگر در محوطه 18 قدم حریف احساس خطر را ایجاد نکنند و این احساس خطر را به بیرون از هجده قدم بیاورند، حریف راحتتر بازی میکند همانطور که سپاهانیها راحتتر بودند و بازی بدون ریسکی میشود پس ما باید این را بدانیم که حریف باید در محوطه جریمه خودش احساس خطر کند. نمیخواهم دخالت کنم و چون شما پرسیدید میگویم. در بعضی بازیها شما تفکراتی دارید اما باید ببینید که میتوانید انجامش بدهید یا نه ولی فقط چون نوع و مدل یک بازی را در یک تیم دیدهاید و بخواهید اجرایش کنید متأسفانه پرسپولیس جای این کار نیست و شما باید با فلسفه خودتان جلو بروید و اینطور نمیشود که یکهو کارهای خلاقانه انجام بدهید چون کلیت باشگاه زیر سؤال میرود. خلاقیت را باید در جابهجایی نفرات انجام داد و ریسک را از هجده قدم حریف برندارید تا حریف هر لحظه احساس خطر کند یعنی اگر بخواهند طور دیگری بازی را شروع کنند باید در نهایت گل بزنند و برنده از زمین بیرون بیایند حتی اگر شرایط سخت باشد.
کادر فنی پرسپولیس علاقه زیادی به بازی مالکانه دارد و در این آیتم همواره از حریفانش در این 7 بازی برتر بوده و حتی مقابل سپاهان که نصف حریف موقعیت داشت در مالکیت توپ بهتر بود. به نظر میرسد بعد از اینکه در نیمه دوم بازی ذوبآهن مالکیت از دست رفت یحیی با هافبکهای بیشتری بازی کرد تا میانه میدان را در اختیار داشته باشد اما موقعیت گلی ایجاد نشد.
خب نگاه کنید بازی مالکانه زیباست و هر تیمی توپ داشته باشد و در فضای موجود بتواند توپ را بچرخاند در نهایت به نتیجه میرسد اما مورینیو یک تعبیر جالب در این خصوص به کار برد. فکر میکنم بعد از بازی با منچسترسیتی بود که تیم او یک - هیچ بازی را برد در حالی که حریف دقایق بسیار زیادی توپ را داشت. بعد از این بازی از مورینیو درباره این مالکیت توپ خیلی بیشتر از منسیتی پرسیدند که او جواب داد یک تیم حتی میتواند توپ را بردارد و به خانهاش ببرد اما من میخواهم برنده شوم. به همین خاطر میگویم بازی مالکانه باید اثرگذار باشد یعنی اینکه در نهایت از این بازی مالکانه بتوانید گل بزنید و برنده شوید.
بحث دیگری که درباره پرسپولیس این هفتهها مطرح میشود به خط میانی این تیم برمیگردد. برخی معتقدند پرسپولیس به دلیل عدم خلاقیت هافبکهایش نمیتواند به اندازه کافی موقعیت گل بسازد. شانس گل پرسپولیس به صورت متوسط در هر بازی 2/4 است. در برخی بازیها بیشتر و در برخی بازیها مثل سپاهان فقط دو شانس گل ایجاد کردند که با توجه به ماهیت تاریخی این تیم که همواره تهاجمی بوده و برای یک مدعی قهرمانی جالب نیست.
اتفاقاً نظر من برعکس این است. ما بچههای خلاقی داریم. احسان پهلوان بازیکن خلاقی است، امیری هم همینطور یا حتی نوراللهی. میلاد سرلک و کامیابینیا هم همه تواناییهای مختلف را دارند اما یکی از چیزهایی که روی این تیم فشار میآورد این است که نتوانستهاند گل بزنند. اگر همین تیم با همین نفرات گل بزند شاید همه بگویند چقدر همه چیز عالی بوده و فکر کادر فنی جواب داده. در بازیهایی که تیمها برنده میشوند مشکلاتی وجود دارد که در سایه برد دیده نمیشود. جایی که گلی زده میشود این نقایص دیده نمیشود اما بالاخره فوتبال در نهایت با گل و برد دیده میشود مگر اینکه شما برای تیمتان یک فلسفه برای آینده داشته باشید که در تیمهای بزرگ، آینده همان بازی بعدی است.
بحث مهم دیگری که ظاهراً پرسپولیس را با مشکل مواجه کرده فشار و استرسی است که روی بازیکنان تیم وجود دارد. به نظر میرسد قهرمانیهای متوالی تیم و رسیدن به فینال آسیا و شکست در آن بازی استرس عجیبی روی تیم ایجاد کرده. حمید مطهری هم بعد از بازی سپاهان گفت نتوانستهاند این فشار را از روی بازیکنان بردارند. به نظرتان قبل از دربی راهکاری وجود دارد که بتوان این فشار و استرس را از روی بازیکنان برداشت؟
مطمئناً هست. ما اگر بخواهیم فشار را برداریم باید ببینیم مشکل از کجاست و عیبیابی کنیم ببینیم ایراد از کجاست. فشار برداشتن فقط با صحبت و تمرین نمیشود. رسیدن به فینال آسیا یک بحث جدی بود و ناکامی در آن مسابقه چیزی از ارزشهای این تیم کم نمیکند. در آن بازیها ما موفق شدیم بازیهایی را با خلاقیت بازیکنان ببریم و رسیدن به فینال خودش یک موفقیت و دستاورد بزرگ بود. در آن بازیها ما تیمهایی را بردیم که شاید به لحاظ شکل بازی بهتر از ما بودند اما در فینال هم دو تا اشتباه کردند ضمن اینکه در رسانهها حریف فینال را خیلی بزرگ کردند و فشار را گذاشتند روی تیم خودمان. مخصوصاً در رسانههای اجتماعی اینقدر این تیم را بزرگ کردند که تصور میکردیم چه قدرتی است. من بازیهای قبل از فینال این تیم را ندیده بودم اما واقعاً این تیم خیلی معمولیتر از آنهایی بود که پرسپولیس قبل از فینال شکستشان داده بود و اگر به خودباوری میرسیدند شاید نتیجه دیگری رقم میخورد. الان هم برای برداشتن فشار راهکارهای منطقی وجود دارد. در این باره مربیان به صورت آکادمیک کلاس دیدهاند و میدانند مدیریت بازیکنان و بحث سایکولوژی آنها چگونه است. اگر الان هم احتیاج به استخدام روانشناس دارند باید این کار را انجام بدهند و بچهها را برگردانند چون آبروی همهمان در گرو دربی است.
اخیراً و بعد از تساویهای دو سه بازی بعد از فینال بحث اولتیماتوم به کادر فنی پرسپولیس مطرح شده که البته به نظر میرسد برگرفته از فضای مجازی است و پایه و اساس ندارد. با توجه به قهرمانی فصل قبل و رسیدن به فینال آسیا توسط این کادر فنی اصلاً این شایعه را چقدر باید جدی گرفت؟
نگاه کنید، پرسپولیس همیشه با شایعات زیادی دور و برش مواجه بوده و این شایعات وجود دارد. این شایعات در شبکههای مجازی منتشر میشود و میچرخد تا بیشتر دیده شود در حالی که شاید هم پایه و اساس نداشته باشد. اخبار جعلی همیشه هست اما نباید باعث تضعیف کادر فنی شود. کادر فنی تا پایان زمانی که با تیم هستند و قرارداد دارند باید کار کنند و هواداران هم باید از آنها حمایت کنند حالا چه در یک بازی نتیجه ضعیف گرفته باشند یا مثل الان که برد نیاورده باشند. هوادار نباید موضعش را عوض کند چه بسا وقتی خود این کادر آمد تیم روند رو به رشدی داشت و اینها ادامهاش دادند. امسال این بحث وجود دارد که تیمی که خودشان جمع کردهاند را باید جلو ببرند و این مسأله خیلی برای کادر فنی مهم است و سال مهمی دارند و باید ازشان کاملاً حمایت کرد.
به بحث ارتباط نداشتن بازیهای قبلی با دربی اشاره کردید اما میخواهم بدانم با توجه به شرایط فعلی استقلال و داشتههای دو تیم، پرسپولیس باید چه کار کند تا از این بازی سربلند بیرون بیاید؟
پرسپولیس باید غیر از اینکه خط حمله و هافبک حریف را خنثی کند، باید با بازی همیشگیاش در این بازی موفق باشد. پرسپولس برای بردن این بازی نیاز به انجام کار شاقی ندارد. در دربی نمیشود چیزی را پیشبینی کرد اما پرسپولیس میتواند با همان بازی خودش برنده این بازی باشد.
بحث دیگری هم طی یکی دو روز اخیر و روزهای مانده به دربی به وجود آمده که بحث کل کل مدیران دو باشگاه در فضای مجازی است. قبلاً این کار برعهده هواداران بود اما ظاهراً مدیران باشگاهها هم وارد این فضا شدهاند.
به نظرم باید مرز بین شبکههای مجازی و واقعیت را شناخت و یک خط بزرگ و کلفت بین این دو کشید. مدیران باشگاههای ما باید ببینند در کدام جایگاه هستند و بدانند چطور فشار را قبل از دربی مدیریت کنند چون در این باشگاهها شرایط خاصی وجود دارد. شبکههای مجازی برای خیلیها که بلدند از آن استفاده کنند خوب است اما برای مدیران پرسپولیس و استقلال تابلوی خود باشگاه و موقعیتی که در آن هستند آنقدر بزرگ هست که لزومی ندارد وارد شبکههای مجازی شوند. آنها باید بدانند هم شأن دو باشگاه باید حفظ شود هم به اندازه بزرگی باشگاه عکسالعمل نشان بدهند. هر کسی باید بداند در گذشته چه بوده و در جایگاه فعلیاش چه باید بکند
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.