رقابتی سختتر از رویارویی با خابلوف و انگل

انتخابات شورای کشتی آسیا همزمان با رقابتهای قهرمانی قاره آسیا، فروردین ماه سال 1400 در شهر آلماتی قزاقستان برگزار میشود که 12 نفر برای رسیدن به کرسی بینالمللی تلاش میکنند. بر این اساس اتحادیه جهانی اسامی 12 نفر را برای حضور در انتخابات معرفی کرده که ایران هم یک نماینده دارد. در این انتخابات 4 عضو قبلی باید با 8 کاندیدای جدید رقابت کنند و حالا باید منتظر ماند و دید که آیا عباس جدیدی میتواند به نمایندگی از ایران این سمت را به دست بیاورد یا نه؟ حمید بنیتمیم هم اکنون از ایران این مسئولیت را برعهده دارد اما فدراسیون کشتی تصمیم گرفته که به جای حمید بنیتمیم، عباس جدیدی را برای این سمت معرفی کند.
دولت تورلیخانوف از قزاقستان، کنت اولیور لی از کره جنوبی، کیتیپوش سوشانتابوتر از تایلند و خانم یه ژانگ از چین نفراتی هستند که هماکنون در این شورا حضور دارند و حالا تلاش میکنند که بتوانند صندلی خود را حفظ کنند. صندلی که از سوی 8 کاندیدای جدید به شدت تهدید میشود. عباس جدیدی از ایران، آلوین آگیلار از فیلیپین، یوسف علی الکاظم از قطر، عبدالله المغربی از یمن، خانم پلجی بویاندلگر از مغولستان، کوجی فوکودا از ژاپن، لئونارد کونگ از سنگاپور و ملیستورگانبائف از قرقیزستان 8 نفری هستند که سخت در تلاش هستند به کرسی شورای کشتی آسیا برسند.
همچنین شاران سینگ نایب رئیس هندی شورای کشتی آسیا، حمید بنیتمیم و هیروکی تسوکاماتو از ژاپن سه نفری هستند که در حال حاضر عضو شورا هستند و برای دوره جدید کاندیدا نشدهاند. گزینه ایران برای رسیدن به کرسی آسیا عباس جدیدی است. کسی که خیلیها به لحاظ فنی او را فنیترین کشتیگیر تاریخ میدانند. کشتیگیری که روسها عاشق مبارزههای او بودند و در اوزان سنگین یل بیرقیبی بود اما حالا این یل جنوب شهر تهران بدون داشتن هیچ گونه سابقه مدیریتی در عرصه ورزش و با دانستن هیچ چیز از روابط بینالملل تصمیم گرفته یکی از مهمترین کرسیهای کشتی دنیا را به دست بیاورد. کرسی که فعلاً در اختیار حمید بنیتمیم است. آیا عباس جدیدی میتواند از پس این کار بزرگ بر بیاید؟ به نظر کار او در این رأیگیری بسیار سختتر از کشتی گرفتن با لری خابلوف، خادارتسوف، دیوید موسل بز و کورت انگل و خیلی از ستارههای نامدار کشتی دنیا باشد که عباس جدیدی در دوران جوانی پشت آنها را به خاک مالید. هر چند که انسان به امید زنده است و باید منتظر ماند و دید چه اتفاقی رخ میدهد اما تجربه سالهای گذشته نشان داده که در چنین مواقعی چیزی جز شکست برای ورزش ایران رقم نخورده است.
اینکه عباس جدیدی کشتیگیر بینظیری در دنیا بوده ولی حمید بنیتمیم هرگز چنین نبوده یک موضوع دیگر است و هرگز ربطی به این انتخابات ندارد. در انتخابات اینچنینی هرگز به سابقه افراد و گذشته آنها نگاه نمیکنند که اگر چنین بود الان کارولین رئیس کشتی دنیا بود. اینجا مهم زبان و برقراری ارتباط است. اینجا مهم دانستن روابط بینالملل است و کمترین تأثیر را داشتن مدالهای مهم جهانی و المپیک دارد. بعضی مواقع کشورهایی که در کشتی هیچ حرفی برای گفتن ندارند مثل قطر کرسی حتی جهانی را به دست میآورند اما کشور صاحب سبکی همچون ایران نظارهگر است. در دورهای کاپیتان میری روشن بدون هیچ عنوان جهانی و المپیک و حتی آسیایی عضو این شورا شد اما وقتی ابراهیم جوادی با 4 مدال طلای جهان معرفی شد، رأی نیاورد. این اختلافنظرهای شخصی هرگز برندهای نداشته و هزاران نمونه را در ورزش ایران میتوان در این باره مثال زد. در کمیته ملی المپیک نمونه مهمی را داریم که مهمترین کرسی ورزش ایران از بین رفت. هاشمی طبا عضو هیأت اجرایی کمیته بینالمللی المپیک بود اما به دلیل اختلاف نظرهای سیاسی قراخانلو به جای هاشمی طبا رئیس کمیته ملی المپیک شد و به همین راحتی مهمترین کرسی بینالمللی که در اختیار هاشمی طبا بود از دست رفت. در فوتبال، وزنهبرداری، قایقرانی و همین کشتی بارها نمونههایی از این دست را دیدیم که در نهایت با شکست ورزش ایران همراه بوده و حالا باید دید که آیا کشتی میتواند تجربه جدیدی را کسب کند و فردی که در آسیا کرسی داشته را کنار بگذارد و فرد جدید رأی بیاورد یا نه؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.