مشکلات پرتعداد پیش روی عزیزی خادم؛ نه پول هست و نه اعتبار

مسیر طولانی تا قطر
سرمربی فعلی تیم ملی، توسط رئیس قبلی انتخاب شده است. با این حال افتخار رفتن به جام جهانی، به حساب رئیس تازه نوشته میشود و ناکامی آن هم، کاملاً متوجه او خواهد بود. تیم ملی در مرحله فعلی، شرایط سختی دارد و باید عراق و بحرین را در بازی مستقیم شکست دهد. چالش بزرگتر در مرحله بعدی آغاز میشود. جایی که حریفانی مثل ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، عربستان و ازبکستان منتظر تیم ملی هستند. ایران در دو دوره قبلی، به عنوان صدرنشین به جام جهانی صعود کرده و این دوره، هیچکس نمیخواهد نزدیکترین جام جهانی به خاک کشورمان، بدون حضور تیم ملی برگزار شود.
اعداد سرسامآور
فدراسیون فوتبال برای آمادهسازی تیم ملی در مسیر جام جهانی، نیاز به آمادهسازی گستردهای دارد. با توجه به مشکلات فدراسیون و شیوع ویروس کرونا، تیم ملی تا به حال فقط دو بازی زیر نظر اسکوچیچ به میدان رفته است. باشگاههای لیگ برتر، خواهان اضافه شدن VAR به لیگ هستند و این موضوع، جزو بالاترین اولویتها برای لیگ محسوب میشود. خرید تجهیزات VAR و نصب آن در ورزشگاههای نه چندان آماده بعضی شهرها هم هزینه زیادی برای فدراسیون دارد. فدراسیون قبل از هزینه برای این مسائل، باید پول ویلموتس را پرداخت کند. رقمی حدود 160 میلیارد تومان! با درآمدهای فعلی فدراسیون، مشخص نیست رئیس بعدی چطور میخواهد هم پول ویلموتس را بدهد و هم هزینههای آینده فدراسیون را بپردازد. بخصوص که پولهای ایران نزد فیفا که به خاطر صعود به جام جهانی 2014 و 2018 به دست آمد هم به خاطر تحریمها فعلاً قابل پرداخت نیست و در صورت پرداخت هم نمیتواند همه این هزینهها را پوشش دهد.
دردسرهای میزبانی
با توجه به شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان، AFC و FIFA ترجیح میدهند بیشتر تورنمنتها را به صورت متمرکز برگزار کنند. در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا، به جز پرسپولیس هیچ تیم دیگری شانس میزبانی از حریفانش را ندارد و دلیل آن هم، مشکلات تیمهای ایرانی و عربستانی است. در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی هم همین موضوع، میتواند برای تیم ملی دردسرساز شود. حل مشکلات فعلی فوتبال ایران و عربستان، نیاز به نفوذ و رایزنی گستردهای دارد. علاوه بر این، حتی در صورت همگروه نبودن ایران و عربستان هم از بین استرالیا، کره جنوبی یا ژاپن حداقل یک تیم با ایران همگروه خواهد شد. در مقایسه با این کشورها، ایران کار سختی برای کسب میزبانی دارد. رقابتی که سرنوشت آن، تأثیر مستقیمی روی شانس ایران برای حضور در جام جهانی خواهد داشت.
تماشاگران و زنان
فوتبال بدون حضور بانوان، یک اختلاف قدیمی بین فدراسیون با فعالان اجتماعی و فیفاست. از زمان شروع کرونا، دیگر هیچ تماشاگری با هیچ جنسیتی در ورزشگاه حضور ندارد. رئیس بعدی فدراسیون، باید هر دو مشکل را حل کند. ابتدا با رعایت پروتکلهای بهداشتی و به مرور، درها به روی تماشاگران باز شود و سپس یک بار برای همیشه به موضوع ورود زنان به ورزشگاهها رسیدگی کند. موضوعی که البته تصمیمگیری درباره آن، به مراجعی بالاتر از فدراسیون مربوط است اما نیاز به رئیسی پیگیر و فعال دارد. رؤسای قبلی فدراسیون چنین موضوعی را برای خودشان دردسر نمیکردند و ترجیح میدادند بیشتر مراقب صندلیشان باشند.
اقبال عمومی
رئیس فدراسیون سالهاست، وجهه چندان مناسبی در بین عموم ندارد و رئیس بعدی، باید جایگاه این پست را احیا کند. تعامل مناسبی با فدراسیون سایر کشورها و کنفدراسیونهای جهانی داشته باشد و در قدم اول، سراغ اصلاح بعضی قوانین مثل ممنوعیت ورود خارجیها برود. ممنوعیتی که در همین فصل، باعث شد کیفیت بازیهای لیگ برتر کاهش پیدا کند. رسیدگی به وضعیت بد تیمهای پایه و بانوان و مقابله با فساد سازمان یافته در فوتبال که ریشههای مشخصی هم دارد، دغدغههای بعدی هستند که رئیس جدید باید توانایی حل کردن آنها را داشته باشد. لیستی طولانی که نشان میدهد این صندلی جذاب میتواند چقدر ترسناک هم باشد.
(این مطلب پیشتر در سایت فوتبال 360 منتشر شده)
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.