گرهای به نام انتخابی

نکته جالب اینجاست که نگاه عدالت محور کادر فنی تیم ملی برای انتخاب بهترین ها فعلا فقط در سه وزن 65، 74 و 79 کیلوگرم است و در هفت وزن دیگر شاید نگاه عدالت محوری نباشد!
ناصر انصافی مقدم - سرانجام پس از کش و قوس های فراوان در باره برگزاری یا عدم برگزاری پیکارهای کشتی قهرمانی 2020 جهان به میزبانی کشور صربستان، در نهایت اتحادیه جهانی کشتی رسما دستور برگزاری این مسابقه ها را به همه کشورها اعلام و صادر کرد.
برای همین منظور کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان ایران برای چگونگی انتخاب ترکیب این تیم به منظور حضور در مسابقه های جهانی 2020 در صربستان، با حضور «محسن کاوه» مدیر فنی تیم های ملی کشتی آزاد در فدراسیون کشتی تشکیل جلسه داد و در 10 وزن تیم ملی تصمیم به برگزاری رقابت های انتخابی در سه وزن 65، 74 و 79 کیلوگرم گرفت و اینطور که پیداست، انتخاب نفرات هفت وزن دیگر منوط به نگاه و همفکری مشترک اعضای کادر فنی تیم ملی و محسن کاوه است.
طبق گفته ابراهیم مهربان یکی از اعضای کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد که در این جلسه حضور داشت، ظاهرا کادر فنی تیم ملی برای حضور در مسابقه های جهانی کشتی در صربستان، چندین جلسه کارشناسی داشته و با توجه به در نظر گرفتن بیماری خطرناک کرونا و همه گیری آن، محدودیت هایی برای برگزاری رقابت های انتخابی در همه وزن ها وجود داشته و از سوی دیگر زمان کمی هم تا آغاز مسابقه های جهانی باقی مانده است. مهربان از طرفی هم نگاه «عدالت محور» کادر فنی تیم ملی نسبت به همه کشتی گیران را یادآور شده که می بایست نسبت به همه کشتی گیران وجود داشته باشد اما نکته جالب اینجاست که این نگاه عدالت محور کادر فنی تیم ملی برای انتخاب بهترین ها فعلا فقط در سه وزن 65، 74 و 79 کیلوگرم است و در هفت وزن دیگر شاید نگاه عدالت محوری نباشد!
در هر صورت طبق تصمیم کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد قرار شده است روز اول آبان ماه رقابت های انتخابی درون اردویی در وزن ۶۵ کیلوگرم با حضور امیرحسین مقصودی، امیرمحمد یزدانی، پیمان بیابانی، میثم نصیری، شایان حمزه و مرتضی قیاسی، در وزن ۷۴ کیلوگرم با حضور مصطفی حسین خانی، سعید داداش پور، جمال عبادی، مسعود کمروند و محمدصادق فیروزپور و در وزن ۷۹ کیلوگرم با حضور پیمان یاراحمدی، علی سوادکوهی، بهمن تیموری و حمید زرین پیکر با قوانین اتحادیه جهانی کشتی یعنی صبح وزن کشی و دو ساعت بعد انجام مسابقه با دو کیلوگرم ارفاق وزن برگزار شود. در جلسه روز چهارشنبه کادر فنی تیم ملی مقرر شد تا نادر حاج آقا نیا نیز در وزن ۵۷ کیلوگرم به نفرات حاضر در اولین مرحله اردوی تیم ملی اضافه شود.
آن چیزی که می توان راجع به تصمیم گیری کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد برای انتخاب نفراتی که باید در اواخر آذر ماه روی تشک های میدان جهانی در بلگراد صربستان بروند، با در نظر گرفتن زمان کوتاه باقیمانده تا آغاز این مسابقه ها از یک سو و مشکل بزرگی به نام بیماری «کرونا ویروس» از سوی دیگر که ابراهیم مهربان به عنوان سخنگوی کادر فنی تیم ملی از آن سخن به زبان آورده است، صحبت کرد، عدم لزوم برگزاری رقابت های انتخابی در این شرایط خاص و خطیر است و به اعتقاد ما بهترین روش و نحوه انتخاب کشتی گیران اعزامی به مسابقه های جهانی امسال، نگاه فنی اعضای کادر فنی با در نظر گرفتن همه شرایط ایده آلی که یک کشتی گیر بتواند توانایی مبارزه کردن در میدان جهانی را داشته باشد به جای رقابت های انتخابی است.
به اعتقاد ما نگاه فنی و تیزبین افرادی چون محسن کاوه و غلامرضا محمدی با آن همه تجربه طولانی مدتی که در کار مربیگری و سرمربیگری تیم ملی کشتی آزاد ایران دارند، در همه وزن ها می تواند همان نگاه «عدالت محوری» باشد که ابراهیم مهربان از آن سخن گفته است. بویژه آنکه باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که همه کشتی گیران دعوت شده به اردو اینک در دوران و شرایط سخت «کرونایی» قرار دارند و آنها باید بتوانند سلامت خود را برای حضور در مسابقه های جهانی صربستان تا حدود دو ماه دیگر حفظ کنند.
در کنار غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی و دستیاران او که جملگی علاوه بر دوران قهرمانی خود در کار مربیگری، سال ها تجربه حضور در مسابقه های جهانی را داشته اند، محسن کاوه مدیر فنی تیم های ملی کشتی آزاد، فردی کاملا کارکشته و با تجربه در عرصه مربیگری و آگاه در مسائل فنی و ریزه کاری های تکنیکی و تاکتیکی و آنالیز کشتی ها و تمرینات کشتی گیران است و حرف های بسیاری در این زمینه ها برای گفتن دارد و یقینا اینان می توانند به اتفاق هم در فرصت کوتاه باقیمانده تا آغاز مسابقه های جهانی بلگراد صربستان، بهترین ها کشتی گیران را گزینش کنند.
تجربه نشان داده که همیشه در زمان کوتاه باقیمانده تا آغاز مسابقه های جهانی، برگزاری رقابت های انتخابی به جز استرس و ایجاد نگرانی و تشویش هیچ دستاوری برای انتخاب بهترین کشتی گیران ما
نداشته و نتیجه ای که از این طریق بدست می آید، همیشه معکوس بوده است. هیچوقت فراموش نمی شود که برای مسابقه های جهانی سال 1994 در استانبول ترکیه، اعضای کادر فنی وقت تیم ملی کشتی آزاد ایران با سرمربیگری «منصور برزگر» برای انتخاب کشتی گیر وزن 68 کیلوگرم، «اکبر فلاح» و «علی اکبرنژاد» را زجرکش و جان به لب کردند و این دو کشتی گیر خوب و واجد شرایط حضور در میدان جهانی را تا سر حد مرگ پیش بردند. طوری که این دو کشتی گیر تا یکی، دو روز قبل از آغاز مسابقه های جهانی استانبول نمی دانستند که خلاصه کدامین آنها برای مسابقه های جهانی برگزیده خواهد شد. اکبر فلاح و علی اکبرنژاد هر دو بدون روحیه و مضطرب و با استرس بسیار به همراه تیم ملی به استانبول اعزام شدند و در تک کشتی انتخابی بین این دو در سالن تمرینی که ترکیه ای ها برای تمرین ملی پوشان کشتی آزاد ایران در نظر گرفته بودند، اکبرنژاد در یک کشتی بسیار نزدیک با نتیجه مساوی یک بر یک بر فلاح چیره شد و به عضویت تیم ملی ایران درآمد اما دیگر روحیه و رمقی برای علی اکبرنژاد نمانده بود تا با حریفان جهانی خود روی تشک های استانبول ترکیه مبارزه و مقابله کند و تیم ملی در وزن 68 کیلوگرم هیچ نتیجه ای نگرفت.
غلامرضا محمدی و محسن کاوه خود بهتر از هر کس دیگری می دانند کشتی گیران پا به سن گذاشته ای چون میثم نصیری در وزن 65 کیلوگرم که دو سال پیش و در زمان «رسول خادم» با این تفکر که دوران قهرمانی اش دیگر سپری شده و خودش رسما از تیم ملی کناره گیری کرد تا راه را برای جوانترها باز کند اما نمی دانیم یک باره چه شد که دوباره قصد کرد به کشتی بازگردد دیگر نمی توانند در خدمت تیم ملی کشتی آزاد باشند. اصلا تضمینی برای موفقیت سعید داداش پور، مصطفی حسین خانی و مسعود کمروند و امثال آنها هست و آنان می توانند تیم ملی کشورمان را در مسابقه های جهانی صاحب مدال کنند؟ در صورت پیروزی احتمالی این کشتی گیران در رقابت های انتخابی سه وزن یاد شده، این کشتی گیران حتما به عضویت تیم ملی ایران در خواهند آمد و به مسابقه های جهانی صربستان اعزام خواهند شد یا نه؟
ژاپنی ها به تازگی اعلام کرده اند بازی های المپیک 2021 توکیو را تحت هر شرایطی برگزار خواهند کرد، یعنی اگر بیماری «کرونا ویروس» از زمین و هوا کره زمین را کاملا تسخیر کند، ژاپنی ها آنقدر با اعتماد به نفس بالا از برگزاری المپیک صحبت کرده اند که حتما چاره ای اساسی برای این منظور و برای بی اثر کردن کرونا حداقل در برگزاری بازی های المپیک دارند. کمتر از یک سال دیگر این بازی ها قرار است برگزار شود. بهترین کار، گزینش کشتی گیران جوانتر و آینده دار اما با جسارت و با جربزه برای مسابقه های جهانی است. کشتی گیرانی جوان، جسور، جنگنده و با روحیه که بتوانند از تجربه حضور در مسابقه های جهانی 2020 بلگراد صربستان برای المپیک 2021 توکیو به نحو احسن استفاده کنند. از این دست کشتی گیران ما کم نداریم در همین سه وزن می توان از امیرحسین مقصودی و امیرمحمد یزدانی، پیمان یاراحمدی، علی سوادکوهی و حمید زرین پیکر نام ببریم.
حتی می توان بهنام احسان پور و یونس امامی دارندگان مدال برنز 2019 جهان در نورسلطان قزاقستان در وزن های 61 و 70 کیلوگرم را به وزن های 65 و 74 کیلوگرم فرستاد تا نتیجه کار خود را در این دو وزن برای المپیک 2021 توکیو روی تشک های جهانی صربستان ببینند.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.