قهرمان ورشکسته

پرسپولیس با ۴ قهرمانی پیدرپی در لیگ برتر، ۲ بار صعود به فینال لیگ قهرمانان آسیا هیچ شباهتی به یک باشگاه موفق ندارد.
پرسپولیس با جان کندن به فینال رسیده و در آستانه یک افتخار تاریخی قرار دارد. فینالی که عایدی مالی فراوانی برای سرخها به همراه داشته اما درست از فردای صعود به فینال این باشگاه از همیشه ورشکستهتر نشان میدهد. بدهیهای خارجی به امثال برانکو از یک سو و ساز ناکوک ستارههای تیم برای افزایش قرارداد، سرخها را در منگنه قرار داده. اتفاقی که با توجه به انتفاع مالی سرخها از آسیا حیرتآور است. چرا پرسپولیس به رغم آورده مالی قابل توجه از آسیا، اینچنین در منگنه مشکلات اقتصادی قرار گرفته؟ پرونده امروز این ماجرا را واکاوی میکند.
1
فرشاد کاس نژاد: پرسپولیس با ۴ قهرمانی پیدرپی در لیگ برتر، ۲ بار صعود به فینال لیگ قهرمانان آسیا هیچ شباهتی به یک باشگاه موفق ندارد. از موفقترین باشگاه ایران یک خبر خوش، یک اتفاق خوشایند، یک حرف امیدوارکننده و جذاب نمیشنوید. آنچه پرسپولیس اینروزها به عنوان خبر میسازد، تصویری از آشفتگی و بحران است. در ایران به این جریان سراسر مخرب میگویند فوتبال حرفهای. به ورشکستگی باشگاه میگویند فوتبال حرفهای. به فرصت نیافتن بخش خصوصی برای حضور در این رقابت غیرمنصفانه میگویند فوتبال حرفهای. اگر سوالتان این است که این ورشکستگی تا کی میتواند ادامهدار باشد و کش پیدا کند، پاسخش این است تا روزی که میتوانند در بدهیها دست و پا بزنند و غرق نشوند.
2
سام ستارزاده: هیچجای دنیا نمیتوانید تیمی پیداکنید که پس از چهار قهرمانی متوالی در لیگ داخلی و سه صعود به نیمهنهایی لیگ قهرمانان قارهاش در چهار سال، از جنگ با یکرخزانه خالی از پول و پر از بدهی خستهباشد؛ البته، هیچجا غیر از ایران، و هیچ باشگاهی غیر از پرسپولیس. مسئولین سازمان لیگ باید بابت پولی که میتوانست عاید قرمزها شود تا قهرمانیهای اخیرشان بهجای بدهیزایی، سودآوری کند، پاسخگو باشند. سود آنهمه پرچم و پوستر تبلیغاتی به جیب که رفت و صرف چه شد؟ یک سوال بدون مخاطب با جواب نامشخص!
3
میعاد نیک: شاید برای تیمهای متمول عربی مانند الدحیل و السد قطر، الهلال، الاهلی و النصر عربستان و حتی شاید برای تیمهای اماراتی نیز عجیب باشد که چگونه تیمی از فوتبال فشل و بیدروپیکر ایران طی 3 سال اخیر، 2 بار به دیدار نهایی بزرگترین رقابت باشگاهی فوتبال در آسیا رسیده است. تیمهای حاشیه خلیجفارس که از خرج کردن منابع مالی بیحدوحصر کشورهای ثروتمند خود ابایی ندارند، چند سالیست که در برابر سرخهای ایران حرفی برای گفتن نداشته و مقابل نیروی انگیزشی بازیکنان پرسپولیس وا دادهاند.
4
سامان موحدی راد: را وضعیت پرسپولیس به عنوان موفقترین و پولسازترین باشگاه ایرانی در سالهای اخیر چنین است که برای برآمدن از پس مخارج طبیعی چون پروداخت به مربی یا بازیکنانش بازمانده است؟ باشگاهی که در پنج سال اخیر چهار قهرمانی لیگ را تجربه کرده و دوباره به فینال آسیا رسیده چطور چنین بیپول است که برای مخارج یومیهاش پای هوادارانش به خیابان باز میشود؟ باید قبول کنیم که برای پرسپولیس در این سالها پول به هیچ وجه کم نبوده. آنها پول داشتند و به اندازه کافی هم داشتند اما این پول از کجا سردرآورده است؟
5
علی کمانگری: تیمی در تنگنای اقتصادی قرار گرفته که در ۴ سال اخیر، دو بار به فینال و یک بار به نیمهنهایی آسیا رسیده، در لیگ پوکر کرده و یک قهرمانی حذفی و دو سوپرجام را دشت کرده است. افتخاراتی که اگر در کشور دیگری نصیب پرسپولیس میشد، موجی از قراردادهای تبلیغاتی و اسپانسرینگ و پاداشهای مالی از این تورنمنتها را نصیب سرخها میکرد و آنها احتمالاً میتوانستند تا چندین سال به راحتی تراز مالی خود را مثبت نگه دارند.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.