نیمکت های ناشناس

در موج جدید حضور چهره های تازه روی نیمکت های لیگ برتری، آموزش موضوع فراموششده در فوتبال ایران است.
فصل جدید لیگ برتر با چهرههای جدید روی نیمکت آغاز میشود. چهرههایی که برای نخستین بار آنها را روی نیمکتهای لیگ برتری رؤیت میکنیم و بسیاری آنها به شکل خلقالساعه به این پست رسیدهاند. آنچه نشاندهنده حلقه آموزش در فوتبال ایران است، حلقهای که مربی تربیت نمیکند و آموزش گام به گام ندارد و نتیجه همین ماجرا حضور چهرههای ناگهانی روی نیمکت است. آیا برای این چهرههای تازهوارد و غریبه میتوان شانسی قائل بود؟ آیا نسل جدید مربیان فوتبال ایران به جایی میرسد؟ پرونده امروز این ماجرا را واکاوی میکند.
1
فرشاد کاس نژاد: لیگ برتر با حضور مربیانی آغاز میشود که شاید بدون ممنوعیت استخدام مربی خارجی و بحرانهای اخیر باشگاهها، فرصت کار در لیگ برتر را پیدا نمیکردند. این یک واقعیت است که آنها در طی بحرانهای اقتصادی فوتبال ایران صاحب این موقعیت تازه شدهاند. اما برخورد آنها با این فرصت تازه چه خواهد بود و مهمتر اینکه واکنش کمیته آموزش فدراسیون فوتبال به این موج تازه چیست؟ در این موج جدید، آموزش موضوع فراموششده در فوتبال ایران است. مربیان فرصتهای آموزشی ممتازی ندارند و فدراسیون فوتبال که برای ممنوعیت استخدام مربی خارجی تصمیم میگیرد، درباره بالا بردن کیفیت کار کمیته آموزش موضوعی را مطرح نمیکند.
2
سام ستارزاده: با شروع فصل جدید، سرمربیان جوان متعددی به فوتبال ایران معرفی خواهندشد و نسل جدیدی از مربیان جویای نام به لطف قانون ممنوعیت بهکارگیری مربی خارجی آغاز به کار خواهندکرد. تماشای عملکرد این مربیان قطعاً جذاب خواهدبود. اما نباید فراموشکنیم که این مربیان هیچیک محصول سیستم پایه یک باشگاه، یا یک سیستم اصولی مربیپروری نیستند. بدون وجود چنین سیستمی، بدون حمایت صحیح از استعدادهای مربیگری، و بدون قانونی که جلوی ورود مربی داخلی بیدانش به لیگ برتر را بگیرد، شکوفایی چهرههای جوان نیز بیشتر تابعی از اقبال و تلاشهای فردی این افراد است؛ موضوعی که بازده فوتبال ما را بهشدت تحتالشعاع قرار میدهد.
3
میعاد نیک: هر تغییر مثبتی اگر از روشهای صحیح و اصولی پیروی نکند، درنهایت به شکست یک پروژه عظیم، هدررفت سرمایههای مالی و انسانی و در آخر به بدبینی کلی میانجامد. فصل جدید لیگ برتر در شرایطی آغاز میشود که دو تیم پرطرفدار و سرمایهدار از سرمربیانی استفاده میکنند که حتی مدارک لازم برای ایستادن روی پیست تارتان کنارههای استادیوم را ندارند و قاعدتاً باید از خدعههایی شگفتانه برای همکاری با تیمهایشان بهره ببرند.
4
سامان موحدی راد: قانون منع به کارگیری خارجیها هم موجب شده تا نیمکتهای لیگ برتر امسال کاملا ایرانی باشد. اما ایرانیهایی که نه از دل کارگاه و کلاسهای آموزشی که از ناکجاآباد اغلب به نیمکت تیمهای ایرانی رسیدهاند. فوتبال ما یک نمایش مضجک از چیزی است که در دنیا به اسم فوتبال شناخته میشود و شکر خدا همه ابزار این نمایش مضحک را هم دارد.
5
علی کمانگری: حضور ۷ چهرهی جدید روی نیمکت تیمهای لیگ برتری به معنای تزریق خونی تازه به نیمکتهاست. از میان مربیان مطرح دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰، حال تنها امیر قلعهنویی روی نیمکت گلگهر باقیمانده است. امید است با حضور چهرههای نوگرا و مجهز به دانش روز مربیگری چون گلمحمدی، نکونام، مجتبی حسینی و محمد ربیعی، شاهد تماشای فوتبالی پویاتر و تاکتیکیتر در این فصل لیگ برتر باشیم.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.