بزرگراهی که 20 دقیقه باز بود

فقط 70 ثانیه زمان، کافی بود تا با اولین فرار مهدی قایدی مشخص شود خضر علی (مدافع راست) و کرار عامر (مدافع میانی سمت راست) الشرطه تا چه اندازه آسیبپذیر هستند.
ایران ورزشی/فقط 70 ثانیه زمان، کافی بود تا با اولین فرار مهدی قایدی مشخص شود خضر علی (مدافع راست) و کرار عامر (مدافع میانی سمت راست) الشرطه تا چه اندازه آسیبپذیر هستند.
این همان منطقهای بود که در 20 دقیقه ابتدایی، میلیچ و قایدی آن را تبدیل به بزرگراه کرده بودند و حاصل برتری محسوس آنها بر مدافعان مستقیمشان، دو پنالتی در همان شروع بازی بود. در هر دو پنالتی، مدافع کروات استقلال در قواره بازیکنی باهوش و طراز اول ظاهر شد. شروع سریع و پاس بینقص او در صحنهای که منجر به پنالتی دوم شد، همان چیزی است که آبیها از یک «بازیکن خارجی» میخواهند. همکاری میلیچ و قایدی اگرچه در نیمه دوم هم با شدت به مراتب کمتر ادامه یافت اما این پرسش را باقی گذاشت که چرا استقلال در ادامه بازی، از این نقطه ضعف آشکار حریف چشمپوشی کرد و چرا فشار بیشتری روی مدافعان متزلزل الشرطه نگذاشت؟ در واقع استقلال قابلیت آن را داشت که خیلی زودتر از سوت پایان، سرنوشت این بازی را به سود خود تغییر دهد و با زدن گلهای بیشتر، استرس کمتری را در نیمه دوم متحمل شود اما از این فرصت به خوبی استفاده نشد.
طبعاً فاکتورهایی مثل خستگی مفرط بازیکنان و فشار روانی «صعود یا حذف» روی عملکرد کلی یک تیم تأثیر میگذارد. چنانکه قایدی به عنوان مهمترین عنصر هجومی استقلال، در دقایقی از نیمه دوم حتی نای راه رفتن هم نداشت اما این را هم باید در نظر داشته باشیم که تیمهای موفق در طول 90 دقیقه، استراتژیهای برنده را فراموش نمیکنند.
شاید استقلال بدشانس بود که پنالتیزن اول تیمش، در حساسترین برهه پنالتی از دست میدهد. ولی این حقیقت را هم نمیتوان کتمان کرد که استقلال با استراتژی که در نیمه دوم اتخاذ کرد، با دست خودش «بازی صعود» را سخت کرد. طبیعی است هر تیمی که در تورنمنتی سخت در آستانه صعود قرار گرفته، در دقایق پایانی «محتاط» باشد اما احتیاط با عقبنشینی تفاوتهای بسیاری دارد. عقبنشینی استقلال در نیمه دوم، چسبیدن هافبکها به مردان خط دفاع و خالی کردن وسط زمین، در واقع این اجازه را به الشرطه داد که با تعداد نفرات بیشتری حمله کند و عجیب اینکه استقلال از فضای خالی که پشت مدافعان حریف ایجاد شده بود، هیچ استفاده مؤثری نکرد.
صعود از گروهی بسیار دشوار، آن هم در خارج از خانه حتماً شیرین و ارزشمند است. استقلال در لیگ قهرمانان آسیا نمایشی فراتر از انتظار داشت و با شایستگی صدرنشین گروه شد اما این موفقیت نباید به منزله نادیده گرفتن ضعفهایی باشد که استقلال به آن دچار است. فصل فوتبالی هنوز تمام نشده و اتفاقاً تازه حساسترین مقطع لیگ باقی مانده؛ جایی که فرهاد مجیدی و تیمش برای قهرمانی در لیگ و جبران فاصله با صدر جدول، باید با تمام وجود بجنگند. در لیگ قهرمانان آسیا به وضوح مشخص شد که استقلال در خط دفاعی چه مشکلات بزرگی دارد، در خط میانی هنوز نیاز به اصلاح وجود دارد و اغلب نفرات نیمکتنشین (به جز یکی دو استثنا) به لحاظ کیفیت فنی، فاصله زیادی با مردان اصلی دارند. اینها چالشهایی است که فرهاد مجیدی با آن مواجه است و در ادامه لیگ حتماً باید راهکارهای فوری برای کمرنگ کردن نقاط ضعف تیمش داشته باشد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.