قاضیزاده هاشمی: با تغییرات فیفا، انتخابات رقابتیتر میشود

احسان قاضیزاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اساسنامه پیشنهادی جدید فیفا میگوید: کم شدن تعداد امضاها در کنار کاهش میزان وزن هیأتهای استانی، شرایط را برای انتخابات رقابتیتر میکند.»
قاضیزاده هاشمی: با این تغییرات، انتخابات رقابتیتر میشود
فدراسیون جهانی فوتبال(فیفا) بالاخره بعد از ماهها پاسخ فدراسیون فوتبال ایران را درباره اساسنامه داد و در نامهای دو صفحهای درباره اصلاحات مورد نیاز برای این اساسنامه و مواردی که باید بعد از برگزاری انتخابات اصلاح و بازبینی شود، توضیحهایی را ارائه داده است.
احسان قاضیزاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایران ورزشی درباره نامه فیفا و اصلاحاتی که برای اساسنامه در نظر گرفته شده است، میگوید: «در نامهای که آمده، نقطه نظراتی وجود دارد درباره ماهیت حقوقی فدراسیون فوتبال و تبدیل موسسه فدراسیون فوتبال به موسسه مستقل حقوقی و غیرانتفاعی که ما چنین تعریفی نداریم اما به هرحال قرار است این موضوع یک سال پس از برگزاری انتخابات حل و فصل شود. آنچه تعریف شده و در این نامه هم قید شده این است که فدراسیون فوتبال باید تحت قوانین ملی جمهوری اسلامی ایران باشد و این موضوع میتواند نکته مثبتی ارزیابی شود.»
او درباره حذف الزام کارت پایان خدمت برای کاندیداتوری در انتخابات فدراسیون فوتبال از سوی فیفا تأکید میکند: «به دلیل اینکه در بعضی کشورهای دنیا الزامی برای گذراندن دوره خدمت سربازی وجود ندارد، فیفا این الزام را برای ثبتنام نامزدها واجب ندانسته اما در قوانین ملی ما شرط خدمت را داریم و طبیعی است که باید از آن تبعیت کنیم.»
قاضیزاده هاشمی به دیگر تغییرات فیفا اشاره میکند که میتوانند روح دموکراتیک را در انتخابات فدراسیون فوتبال بدمند: «شرط کم شدن امضاها از 10 به 5 و از 5 به 2 برای نامزدهای انتخابات، از دیگر تغییرات اساسنامه است. بر همین اساس برای رییس 5 اخذ 5 امضا از اعضای مجمع و برای بقیه نامزدها اخذ 2 امضا الزامی است. این موضوع فضای انتخابات را رقابتیتر میکند و جلوی انسداد و انحصار را میگیرد. طبیعی است که گرفتن 5 امضا از بیش از 90 عضو مجمع به مراتب راحتتر است. کم شدن تعداد امضاها در کنار کاهش میزان وزن هیأتهای استانی، شرایط را برای انتخابات رقابتیتر میکند و با روح دموکراتیک انتخابات همخوانی بیشتری دارد.»
در نامه فیفا همچنین شرط مدرک تحصیلی از انتخابات رییس و اعضای هیأت رییسه حذف شده است. قاضیزاده هاشمی درباره این تغییر تأکید میکند: «نکته بعدی درباره مدرک است. فیفا شرط مدرک لیسانس را فقط برای دبیرکل فدراسیون فوتبال قرار داده است. در واقع فیفا رکن بالا بودن سطح تحصیلات را فقط برای دبیرکل قلمداد کرده است و نقش ویژهتری را به دبیرکل داده است. این موضوع باعث میشود افراد حرفهایتر، ورزشیتر و فوتبالیتری بتوانند در فضای انتخابات حضور پیدا کنند.»
فیفا تأکید داشته که انتخابات فدراسیون فوتبال تا نیمه دیماه برگزار شود و اقدامات بعدی درباره اساسننامه به بعد از انتخابات موکول شود. این نماینده مجلس با اشاره به همین موضوع میگوید: «این تصمیم فوقالعاده نکتهسنجی دارد. براین اساس تأیید اساسنامه در مجلس و هیأت دولت هم به بعد از انتخابات فدراسیون موکول خواهد شد و از وظایف رییس جدید فدراسیون فوتبال خواهد بود. علاوه بر این فیفا به استقلال رکن انتخاباتی و رکن قضایی(کمیته اخلاق، انضباطی و استیناف) تأکید داشته است که این موارد هم قدرت انحصاری افرادی که در مسند مدیریت فدراسیون هستند را از بین میبرد و فضا را برای تحولآفرینی فراهم میکند.»
با توجه به اساسنامه پیشنهادی جدید فیفا، آیا برخی انتصابها مثل انتصاب فریدون اصفهانیان به عنوان رییس کمیته داوران قانونی است؟ قاضیزاده هاشمی میگوید: «با اساسنامه پیشنهادی جدید فیفا هم هر نوع به کارگیری بازنشستگان در پستهای فدراسیون فوتبال ممنوع است. وقتی فیفا در این اساسنامه تأکید کرده که فدراسیون باید از قوانین ملی تبعیت کند، یعنی همه قوانینی که به تصویب رسیده است.»
او همچنین به صحبتهای رسولپناه، سرپرست باشگاه پرسپولیس اشاره میکند درباره انتخاب او و انتخابهای دیگر مدیران باشگاههای استقلال و پرسپولیس تأکید میکند: «باید دقت داشته باشیم که مدیران ورزشی، کاردان، اقتصادی و ورزشی در چنین منصبهایی گمارده شوند. از دوستگرایی و انتخابهای شخصیگرایانه پرهیز شود و مدیران پاسخگوی روند فرآیند چنین انتخابهایی باشند.»
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.