آیا مرادی قربانی شد؟

سرانجام قطریها که به واسطه داشتن پستهای کلیدی در سیستم تصمیمساز قارهای و جهانی وزنهبرداری مثل ریاست کنفدراسیون قاره آسیا، نایب رئیسی و دبیرکلی فدراسیون جهانی نفوذ بسیاری در دنیای وزنهبرداری دارند، به هرترتیب ممکن شده به آرزوی دیرینه خود در رقابت دسته 96 کیلوگرم بازیهای المپیک 2020 توکیو با مدال طلای «فارس الباخ» وزنهبردار مصریالاصل تغییرتابعیت داده خود رسیدند
به گزارش ایران ورزشی؛ سرانجام قطریها که به واسطه داشتن پستهای کلیدی در سیستم تصمیمساز قارهای و جهانی وزنهبرداری مثل ریاست کنفدراسیون قاره آسیا، نایب رئیسی و دبیرکلی فدراسیون جهانی نفوذ بسیاری در دنیای وزنهبرداری دارند، به هرترتیب ممکن شده به آرزوی دیرینه خود در رقابت دسته 96 کیلوگرم بازیهای المپیک 2020 توکیو با مدال طلای «فارس الباخ» وزنهبردار مصریالاصل تغییرتابعیت داده خود رسیدند.
برای رسیدن فارس قطری به نشان طلای دسته 96 کیلوگرم المپیک توکیو تقریباً ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم دادند تا او با حمایت تیم مدیریتی بانفوذ خود و دلارهای هنگفتی که قطریها برای قهرمانی این وزنهبردار در طول این یکی دوسال بین افراد بانفوذ حاضر در وزنهبرداری دنیا ریخت و پاش کردند، نهایتاً با حذف و کنار زدن فوق ستارههای نام آشنای این دسته وزنی همچون (کیانوش رستمی، سهراب مرادی و تیان تائوی چینی) از سکوی قهرمانی المپیک بالا رفته و پرچم قطر را در توکیو به اهتزاز درآورد.
وزنهبردار چین تایپه چطور سهمیه المپیک گرفت؟
رقابت اوزان 81 و 96 کیلوگرم وزنهبرداری بازیهای المپیک با قهرمانی ژان لو، وزنهبردار قدرتمند چینیها که سابقه کسب مدالهای طلای 2012 لندن و نقره 2016 ریو را داشت با مجموع 374 کیلوگرم خاتمه یافت. بعد از لو در این دسته وزنی، وزنهبرداران کشورهای دومینیکن و ایتالیا به ترتیب با مجموع 367 و 365 کیلوگرم به کار خود خاتمه داده و صاحب نشانهای نقره و برنز المپیک در دسته 81 کیلوگرم شدند.
اما اتفاق عجیب و مهمی که در رقابت دسته 96 کیلوگرم المپیک رخ داد و تقریباً گزارش پیش از المپیک ایران ورزشی را در خصوص معامله شدن روی سهمیه المپیکی سهراب مرادی ستاره 96 کیلویی کشورمان را به اثبات رساند.
حضور (جن چن پو) وزنهبردار 96 کیلوگرمی کشور چینتایپه در رقابت این دسته وزنی بود. این وزنهبردار در مسیر کسب سهمیه و در هر دو رنکینگ جهانی این وزن برای تعیین سهمیههای موقت و قطعی 96 کیلوگرم راه یافته به بازیهای المپیک با امتیاز 30663074 در رتبه (هجدهم) جدول رتبهبندی المپیکیهای این وزن قرار داشت.
این در حالی بود که امتیاز سهراب مرادی ملیپوش ما 30896731 و قرار گرفتن در رتبه (شانزدهم) المپیکیهای این وزن بود اما وقتی رقابت دسته 96 کیلوگرم المپیک توکیو را دیدیم، این وزنهبردار تایپهای که هم امتیاز و هم رتبهاش از سهراب مرادی پایینتر بود در گروه A دسته 96 کیلوگرم روی تخته رفت و سهمیه المپیک گرفته بود اما فدراسیون وزنهبرداری ایران روی نام سهراب مرادی خط قرمز کشید و او را از رسیدن به المپیک توکیو محروم کرد! این همان نکته بودار و مبهمی است که پیش از شروع بازیها، بارها به آن اشاره کردیم اما مسئولان فدراسیون با فرافکنی و توجیه بیهوده این ماجرا از آن به راحتی عبور کردند.
حالا اما وقتی پشت صحنه مسابقه را دیدیم که «المنا» رئیس کنفدراسیون آسیا و قطر، همچنین نایب رئیس فدراسیون جهانی به همراه محمد جلود، دبیرکل فدراسیون جهانی به تشویق «فارس الباخ » آمدند، بیش از قبل موضوع «معامله پشت پرده» روی سهمیه 96 کیلوگرم و تار و مار کردن ستارههای این وزن برای رسیدن وزنهبردارقطری به طلای المپیک محرز و شفاف شد.
فارس قطری با مجموع 402 کیلوگرم در توکیو طلایی شد اما قطعاً حذف ستارههای این دسته وزنی برای بیرقیب بودن این قطری روی تخته توکیو و مجوز دادن به وزنهبردارآسیایی پایین دستی سهراب مرادی در حالی که به همین بهانه سهراب را از رسیدن به توکیو محروم کردند همه و همه سؤالات و چالشهای مبهم و گنگی است که قطعاً باید مسئولان فدراسیون وزنهبرداری پاسخگوی آن باشند.
زیرا از این ماجرا بوی خیانت و سوزاندن سرمایههای ناب داخلی برای رسیدن به منافع شخصی به مشام میرسد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.