سرمربــی جدید تیم ملی کشتــی آزاد مانند هندوانه سربسته است!

انتخاب پژمان درستکار همانند هندوانه سربستهای است که با توجه به شرایط فعلی کشتی ایران اگر «شیرین» از آب در نیاید، در آن صورت آیا علیرضا دبیر جوابگوی جامعه کشتی و مردم خواهد بود یا نه
به گزارش ایران ورزشی؛پس از نتایجی که تیم ملی کشتی آزاد ایران در بازیهای المپیک 2020 توکیو به دست آورد، علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی چند روز پیش غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی را از مسئولیت خود برکنار و پژمان درستکار که تا پیش از این سابقهای در کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان کشورمان نداشته است را جایگزین وی کرد.
در چند ماه گذشته شواهد امر چنین نشان میداد چه پیش از المپیک توکیو و چه بعد از آن، غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جای خود را سرانجام به شخص دیگری خواهد داد و آن شخص کسی نیست جز پژمان درستکار که در چند ماه گذشته فقط مدت کوتاهی سرمربی تیم کشتی آزاد جوانان ایران بود اما به بهانه اینکه غلامرضا محمدی از او خواسته بود تیم جوانان باید در کنار تیم ملی بزرگسالان تمرین کند، قید همکاری با فدراسیون کشتی را زد و از مسئولیت خود کنارهگیری کرد.
خلاصه این اتفاق بعد از بازیهای المپیک توکیو رقم خورد و پژمان درستکار به عنوان سرمربی جدید تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان، دست همکاری با علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی داد.
«مراد محمدی» دارنده مدال برنز بازیهای المپیک 2008 پکن و مدال طلای 2006 جهان در گوانگ ژو چین و همچنین دو مدال برنز 2005 و 2010 جهان در بوداپست مجارستان و مسکو در وزن 60 کیلوگرم، انتخاب پژمان درستکار را به عنوان سرمربی جدید تیم ملی کشتی آزاد ایران به هندوانه سر بستهای تشبیه میکند که اگر این هندوانه به اصطلاح «تو قرمز و شیرین» از آب درنیامد، آن وقت تکلیف کشتی ایران چه خواهد بود و علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی به انتظارات جامعه کشتی و مردم چگونه پاسخ خواهد داد؟ مراد محمدی معتقد است که انتظارات جامعه کشتی و دوستداران ورزش کشتی اصلاً برای علیرضا دبیر مهم نیست و او همچنان نظر و تفکرات خود را برای این ورزش ملی اعمال خواهد کرد. با مراد محمدی درباره نتایج تیم ملی ایران در المپیک و حضور پژمان درستکار در رأس کادر فنی این تیم همکلام میشویم.
عملکرد تیم ملی کشتی آزاد را در المپیک توکیو چطور دیدید؟
پیش از حضور تیم ملی کشتی آزاد در المپیک توکیو پیشبینی خودم این بود که ما فقط توانایی کسب سه مدال در سه وزن 86، 97 و 125 کیلوگرم را خواهیم داشتو در سه وزن 57، 65 و 74 کیلوگرم شرایط بسیار سختی در المپیک برای کشتیگیران ما وجود دارد. چرا که در این سه وزن چندین قهرمان و فوقستاره کشتی آزاد جهان حضور داشتند؛ در واقع این سه وزن، وزنهای شلوغی در المپیک بودند. همینطور هم شد و ما نتوانستیم در سه وزن 57، 65 و 74 کیلوگرم و همینطور وزن 97 کیلوگرم جایی که محمدحسین محمدیان در این وزن بود مدال بگیریم. پیشبینی من این بود که محمدحسین محمدیان با توجه به درخشش خیرهکنندهاش در یک سال اخیر و شکست ضربه فنی «کایل اسنایدر» آمریکایی مقابل او در رقابتهای جام بینالمللی ایتالیا، میتواند حداقل مدال برنز را بگیرد ولی اینطور نشد و پیشبینی من در مورد او درست از آب درنیامد.
در مورد مدالهای نقره و برنز حسن یزدانی و امیرحسین زارع چه صحبتی دارید؟
حسن یزدانی در المپیک کشتیهای خوبی گرفت و در دیدار فینال مقابل دیوید تیلور آمریکایی هم تا 15 ثانیه آخر برنده بود اما در این 15 ثانیه همه چیز عوض شد و او به مدال نقره رسید. امیرحسین زارع کشتیگیر جوان فوقسنگین تیم ما در نخستین میدان بزرگ بینالمللی خود که المپیک بود بسیار فوقالعاده ظاهر شد و توانست به مدال برنز برسد.
مهمترین علت ناکامی تیم ملی کشتی آزاد در المپیک توکیو چه بود؟
اکثر کشتیگیران ما بدنهایشان نشاط و شادابی لازم را نداشت و از نظر بدنی آماده نشان نمیدادند؛ در واقع مشکل اصلی در نحوه بدنسازی کشتیگیران ما بود. اکثر آنها در سه دقیقه دوم کشتی خود به اصطلاح کم میآوردند و بازنده میشدند و یا اگر هم برنده میشدند فقط با اداره و مدیریت کردن کشتی خود در سه دقیقه دوم میتوانستند برنده شوند. این نشان میداد که آنها خوب بدنسازی نکردهاند. بدنهای کشتیگیران ما در المپیک اصلاً خوب نبود.
یعنی مربی بدنسازی در کار خود کوتاهی کرده بود؟
نه؛ هرگز چنین اعتقادی ندارم زیرا تا آنجایی که اطلاع دارم دکتر بهرامنژاد مربی بدنساز تیم ملی یکی از بهترین مربیان بدنساز کمیته ملی المپیک است که مربی بدنساز تیمهای ملی چندین رشته ورزشی از جمله تکواندو هم بوده اما بعد از المپیک او را از کارش برکنار کردند و فرد دیگری را به جای او به کار گماردند. خوب میدانم که او در کار خود برای بدنسازی کشتیگیران اختیار تام نداشت و او را خیلی محدود کرده بودند. ما در تیمهای ملی کشتی سالهاست در کار بدنسازی با همان تفکرات سنتی و قدیمی کادر فنی عمل میکنیم و مربیان بدنساز در واقع هیچ کارهاند! کشتیگیران ما برای بدنسازی همان وزنههای قدیم را میزنند؛ ما اگر روشهای قدیمی و سنتی بدنسازی را کنار نگذاریم و پا به پای کشورهای دیگر حرکت نکنیم کار ما روز به روز سختتر و مشکلتر خواهد شد و با عوض کردن مربی بدنساز، مشکل کشتی ما حل نخواهد شد.
چند روز پیش علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی، غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی کشتی آزاد را برکنار کرد و به جای او پژمان درستکار سرمربی این تیم شد؛ شما در این مورد چه نظری دارید؟
در جامعه کشتی از ابتدا هم پیشبینی میشد که رئیس فدراسیون کشتی غلامرضا محمدی را حتی پیش از المپیک هم از مسئولیتی که داشت برکنار کند اما یک سری ملاحظات باعث شد که محمدی تا المپیک توکیو بالای سر تیم ملی کشتی آزاد باشد و بعد از المپیک برکنار شود. در هر صورت این اتفاق از ماهها پیش قابل پیشبینی بود. در مورد پژمان درستکار باید گفت که او مربی و حتی «پسر» بسیار خوبی است که همدورهای ما هم بوده اما مسأله اینجاست وقتی او حتی به عنوان سرمربی تیم کشتی آزاد جوانان تجربه بینالمللی ندارد چگونه میتواند سرمربی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان باشد؛ بهتر بود او ابتدا سرمربی تیم جوانان میشد و بعد از یکی، دو سال سرمربیگری تیم ملی بزرگسالان را قبول میکرد؛ الان به من «مراد محمدی» که سرمربیگری تیم نوجوانان ایران را قبلاً داشتم بگویند سرمربیگری تیم ملی بزرگسالان ایران را قبول میکنی میگویم نه چرا که توانایی این مسئولیت بزرگ و سنگین را ندارم. اما علیرضا دبیر بدون مشورت با جامعه کشتی و بزرگان و کارشناسان کشتی، پژمان درستکار را به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد انتخاب و درستکار هم قبول کرد. علیرضا دبیر هر کاری را که خود دوست دارد انجام میدهد و نظر کارشناسان و افراد جامعه کشتی برای او اصلاً مهم نیست.
در واقع انتخاب پژمان درستکار همانند هندوانه سربستهای است که با توجه به شرایط فعلی کشتی ایران اگر «شیرین» از آب در نیاید، در آن صورت آیا علیرضا دبیر جوابگوی جامعه کشتی و مردم خواهد بود یا نه. خوب میدانم که نظر دیگران برای او اصلاً مهم نیست و او همچنان کار خود را خواهد کرد.
به نظر شما روش انتخاب سرمربی تیم ملی کشتی آزاد باید چگونه میبود؟
علیرضا دبیر باید حداقل سه یا چهار نفر را برای این کار در نظر میگرفت و با مشورت و بحث و تبادل نظر با بزرگان کشتی یا همان شورای فنی در نهایت یک نفر را به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان انتخاب میکرد؛ همانطور که گفتم پژمان درستکار مربی بسیار خوبی است که فقط تجربه مربیگری در لیگ برتر کشتی را دارد و نه تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان؛ او حتی در کادر فنی تیم ملی هم مربیگری نکرده است. هیچ کس با پژمان درستکار مشکل و خصومت شخصی ندارد و اگر نقدی وجود دارد به خاطر این موضوعات است.
تیم ملی کشتی آزاد اگر یک ماه دیگر در مسابقههای جهانی 2012 نروژ نتیجه نگیرد میگویند که پژمان درستکار تازه یک ماه است که سرمربی تیم ملی شده و باید دو سال به او فرصت داد؛ دو سال دیگر هم میگویند فقط یک سال به آغاز بازیهای المپیک 2024 پاریس مانده و نمیتوان سرمربی تیم ملی را عوض کرد؛ این است مشکل چندین ساله کشتی ما!
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.