بهروز حضرتیپور: انتخاب گرایی بعد از طلای المپیک برای جهانی ریسک داشت

تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی جهان خوش درخشید و با کسب 4 مدال طلا و دو برنز سکوی دومی جهان را به خودش اختصاص داد. نتیجهای فوقالعاده که با ارائه کشتیهای زیبا از سوی برادران گرایی و میثم دلخانی و هنرنمایی اکبر یوسفی و سایر کشتیگیران تیم ملی باعث شد تا کشتی بار دیگر به شکلی زیبا دیده شود. اتفاقی مهم که حالا از ابراز علاقه دوباره مردم به کشتی شنیده میشود.
به گزارش ایران ورزشی؛ تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی جهان خوش درخشید و با کسب 4 مدال طلا و دو برنز سکوی دومی جهان را به خودش اختصاص داد. نتیجهای فوقالعاده که با ارائه کشتیهای زیبا از سوی برادران گرایی و میثم دلخانی و هنرنمایی اکبر یوسفی و سایر کشتیگیران تیم ملی باعث شد تا کشتی بار دیگر به شکلی زیبا دیده شود. اتفاقی مهم که حالا از ابراز علاقه دوباره مردم به کشتی شنیده میشود. بهروز حضرتیپور مربی تیم ملی کشتی فرنگی که از مربیان سازنده هم هست، مهمترین دستاورد کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی جهان را کشیده شدن کشتی به خانه مردم میداند: «کار بزرگی در مسابقات قهرمانی جهان انجام شد اما فکر میکنم مهمترین کار آشتی دادن مردم با کشتی بود.»
آقای حضرتیپور فکر کنم حضور در اسلو حسابی به شما خوش گذشت؟
ما اصلاً اسلو را ندیدیم چه شکلی هست. همه روزهایی که در این شهر برای حضور در مسابقات قهرمانی جهان حضور داشتیم، در سالن تمرین یا سالن مسابقات بودیم. فرصتی نشد بخواهیم شهر را ببینیم تا به ما هم خوش بگذرد.
منظور به دلیل نتایجی که در قهرمانی جهان کسب شد، همه کیف کردند و طبیعی است که کادر فنی هم لذت کافی را از این نتایج ببرد!
خدا را شکر زحمات همه عوامل به بار نشست. هم مسئولان فدراسیون کشتی، علیرضا دبیر و حمید سوریان که انصافاً همه شرایط را برای ما فراهم کردند و هم کشتیگیران و مربیان سازنده و هم زحماتی که کادر فنی کشید.
کشتیها فوقالعاده بود و نتیجه خوبی هم به دست آمد.
خیلی خوب بود و به نظرم کشتی به خانههای مردم برگشت و بعد از سالها اتفاقاتی رخ داد که مردم با کشتی آشتی کردند. کلیپهایی به دستمان رسید که نشان میداد پدر و پسر با هم در خانه کشتی میگیرند یا تماسهای زیادی را از سوی علاقهمندان به کشتی داشتیم. هم از سوی آقایان و هم خانمهای علاقهمند به کشتی که پیگیر باز شدن سالنهای کشتی بودند.
به نظر میآید که وضعیت نگرانکننده جمعیت آماری کشتی اندکی بعد از این مسابقات تغییر کند.
خب کشتی با نتایجی که هم در آزاد و هم در فرنگی کسب شد، حسابی دیده شد و حتماً روند قبلی تغییر میکند.
مسابقات را چطور دیدید؟
رقابتهای قهرمانی جهان بسیار مهم است و این دوره هم رقابتها حساس و باکیفیت بود.
ولی غیبت برخی از چهرههای شاخص باعث شد تا خیلیها سطح مسابقات را نازل بدانند!
بله در برخی از اوزان برخی از چهرههای شاخص نبودند اما کشتیگیران ما هم عنوانی نداشتند. به طور مثال در وزن 130 کیلوگرم که میهان لوپز و رضا کایالپ نبودند، علیاکبر یوسفی هم برای اولین بار به مسابقات قهرمانی جهان اعزام شد و در نیمه نهایی هم که نفر سوم دنیا را شکست داد.
در یک قدمی قهرمانی قرار گرفته بودیم اما نشد!
حسرت بزرگی شد اما تلاش تیم به نظرم عالی بود و باید برای این نتیجه عالی، ممنون مربیان سازنده، مدیریت فدراسیون و محمد بنا بود که با مدیریتش تیم را به خوبی هدایت کرد.
از عملکرد کدام یک از کشتیگیران ناراضی بودید؟
از رامین طاهری توقع زیادی داشتیم. عملکردی که در اردوها و مسابقات قبلی داشت این توقع را به وجود آورده بود که بتواند عملکرد بهتری را ارائه بدهد.
از درون چرخه هم بیرون آمده بود؟
بله. در آخرین رویدادی هم که حضور داشت مسابقات جام وهبی امره بود که خیلی خوب کشتی گرفت اما در اسلو عملکردش راضیکننده نبود. البته داوری هم واقعاً تعیینکننده بود. در تایم دوم رامین دو بار حریف را تا آستانه بیرون کردن از تشک برد اما آنجا داور سوت زد و مسابقه را متوقف کرد.
صحبت از جام وهبی امره شد، مهرداد مردانی هم آنجا خوب بود اما در اسلو ضعیف کار کرد.
مردانی هم در وهبی امره سرگئی املین روس را شکست داد که در مسابقات قهرمانی جهان طلا گرفته بود و نفر سوم المپیک بود اما در جهانی اسلو هم نتوانست توانایی خودش را نشان بدهد.
درباره کشتیهای گرایی هم حرف زیاد مطرح شد. خیلی خونسرد و ریسکی کشتی میگرفت.
اصلاً انتخابش هم ریسک زیادی داشت. کسی که دو ماه قبل در المپیک طلا گرفته بود، اعزامش به مسابقات قهرمانی جهان ریسک زیادی داشت.
به خصوص اینکه وزن کم کردن در دو ماه هم سخت است.
محمدرضا گرایی از اکثر کشتیگیران وزن 67 کیلوگرم سبک تر است. البته این تصور درباره او وجود دارد که چون از 72 کیلوگرم به یک وزن پایینتر آمده بنابراین وزن زیادی کم میکند اما واقعیت این است که محمدرضا گرایی سال 2019 در مسابقات امیدهای جهان اندکی بیشتر از 70 کیلوگرم بود. به همین دلیل هم از همان موقع حضورش برای وزن 67 کیلوگرم حتمی شد. ریسک انتخاب گرایی به دلایل دیگری ربط داشت.
محمد آقا نظرش درباره انتخاب المپیکیها برای حضور در جهانی چه بود؟
حرف محمد بنا این بود که این کشتیگیران در المپیک کار خود را انجام دادند و میتوانند در جهانی نباشند اما خود کشتیگیران اصرار داشتند که در جهانی هم باشند. وقتی کشتیگیری قهرمان المپیک میشود همه رقبا روی کشتیهای او برنامهریزی میکنند و همین کار را برایش سختتر میکنند.
در قهرمانی جهان سختترین لحظه برای شما چه زمانی بود؟
همه لحظات در نروژ واقعا سخت بود. کشتیگیر گرجستانی که در نیمه نهایی با محمدرضا روبهرو شد، در امیدهای جهان و در المپیک با محمدرضا کشتی گرفته بود. وقتی در قهرمانی جهان هم به گرایی برخورد کرد کار کمی سخت و تا ثانیههای آخر هم عقب بود و کشتی باخته را برنده شد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.