ماراتن انتخابات

ایران ورزشی - وزارت ورزش در حالی دوره جدید مدیریتی خود را آغاز کرده که در همین ابتدا روزهای شلوغی را حداقل در بخش برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیونها دارد. تمام فدراسیونهایی که امسال دوره چهارسالهشان به اتمام میرسد، در صف برگزاری انتخابات هستند و دو فدراسیون دوچرخهسواری و زورخانهای هم مجامعشان برگزار شده، با چالش مواجه شدهاند. به طوری که رئیس فدراسیون دوچرخهسواری با تهدید فدراسیون جهانی و برای اینکه مشکلی برای این رشته به وجود نیاید، مجبور به استعفا شد تا شرایط برای برگزاری انتخاباتی دیگر فراهم شود. انتخابات زورخانهای هم باطل شد تا فعلاً باران چشمه امور جاری را دنبال کند و منتظر حکم تجدید نظر بماند.
فدراسیونهای اسکیت، ژیمناستیک و تیراندازی که دوره ریاست چهارساله آنها تیرماه به پایان رسید، همه اقدامات لازم را انجام دادند تا طبق آنچه مهدی علینژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش وعده داده بود، تا پایان دولت هیچ فدراسیونی باقی نماند که با سرپرست اداره شود اما شرایطی رقم خورد که این ایده عملی نشد. ابلاغ اساسنامه جدید شرایط را تغییر داد و وزارت ورزش مجبور به ثبت نام دوباره شد و حالا تعیین تکلیف این رشتهها در کنار هشت فدراسیون دیگر که دوره چهارسالهشان تا قبل از پایان دی ماه تمام میشود، در برنامه وزارت ورزش قرار گرفته است.
فدراسیون ورزشهای نابینایان و کم بینایان (۱۴ آذرماه)، فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی (۲۰ آذرماه)، فدراسیون ورزشهای دانش آموزی (۲۲ آذرماه)، فدراسیون کبدی (۲۵ آذرماه)، فدراسیون تکواندو (۲ دی ماه)، فدراسیون بوکس (۵ دی ماه)، فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو (۹ دی ماه) و فدراسیون بسکتبال (۲۳ دی ماه) هشت فدراسیونی هستند که در نیمه دوم سال دوره ریاستشان تمام میشود و جالب است که ثبت نام برخی از این رشتهها در کنار اسکیت و تیراندازی انجام شده است و در شرایط فعلی 10 فدراسیون در مسیر برگزاری مجمع انتخاباتی قرار گرفتهاند.
در ارتباط با اینهایی که هنوز زمان مدیریتشان باقی مانده، قرار است کار طوری پیش برود که تمام مراحل مقدماتی انتخابات انجام شود و در نهایت به محض رسیدن به تاریخ نهایی، مجمع برگزار شود. فقط در مورد ژیمناستیک به واسطه اختلافاتی که بین وزارت ورزش و رئیس فعلی فدراسیون – که البته دوره مدیریتاش به پایان رسیده – وجود دارد، هنوز تصمیم روشنی گرفته نشده و همه معطل کنارهگیری رئیس فعلی هستند که او هم بعید است تن به چنین تصمیمی بدهد.
به هر حال چیزی که قطعی به نظر میرسد، این است که تا پیش از پایان دی ماه، انتخابات حداقل 10 فدراسیون به طور قطع برگزار میشود تا قبل از فرا رسیدن مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک تکلیف این فدراسیونها مشخص باشد.
25 دی ماه دوره چهارساله رضا صالحی امیری و تیم مدیریتی کمیته ملی المپیک به پایان میرسد و این موضوع دلیل محکمی برای حمید سجادی و همکارانش در وزارت ورزش است که وضعیت فدراسیونها را روشن کنند.
گفته میشود بر خلاف دورههای قبل، در ارتباط با این 10 فدراسیون، از سوی نفر اول وزارت توصیهای نشده و از هیچ گزینهای حمایت نمیشود و سرعت برگزاری انتخابات به نحوه برگزاری مجامع و اینکه در نهایت چه کسی رئیس میشود، ارجحیت دارد اما مشخص نیست که آیا در مسئولان ردههای بعدی وزارت یا کمیته ملی المپیک هم همین نگاه وجود دارد، یا خیر؟
حتماً در روزهای آینده و بخصوص از ماه بعد که مجامع برگزار میشوند، بهتر میتوان درباره این مسأله اظهارنظر کرد اما چیزی که قطعی است؛ اینکه تحت هر شرایطی در فاصله زمانی بین 30 دی ماه تا پنجم بهمن ماه، مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک برگزار میشود و این موضوع اهمیت دارد که حداکثر اعضای مجمع در این انتخابات حضور داشته باشند؛ انتخاباتی که در حال حاضر زوایای پنهان زیادی دارد و هنوز مشخص نیست که چه کسانی در این رقابت شرکت میکنند.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.