ویسی چرا رفت، چرا برگشت؟

بازگشت عبدالله ویسی به خیبر خرمآباد که خبر آن پنجشنبه گذشته اعلام شد، اسباب حیرت ناظران شده است.
ایران ورزشی - بازگشت عبدالله ویسی به خیبر خرمآباد که خبر آن پنجشنبه گذشته اعلام شد، اسباب حیرت ناظران شده است. درست است که خیبر پس از کسب سه برد متوالی در شروع فصل جاری لیگ دسته اول فوتبال کشور در سه بازی بعدیاش بیش از دو امتیاز کسب نکرد اما چنین کارنامهای در اوایل یک فصل طولانی و در حالی که از این لیگ 18 تیم هنوز 28 هفته باقی مانده است، آنقدرها هم بد به نظر نمیرسد. سایر بالانشینان جدول «لیگ یک» شامل ملوان که دو روز پیش صدرنشین شد و همچنین قشقایی شیراز و شهرداری همدان نیز چندان بهتر نتیجه نگرفتهاند و در نتیجه مشخص نیست که مسعود عبدی مالک خیبر خرمآباد براساس کدامین برداشت، محسن عاشوری را از مربیگری خیبر کنار گذاشته و ویسی را جانشین او کرده است.
از استدلال دیروز تا بیدلیلی امروز
خوانندگان این سطور را به اواخر فصل پیش رجعت میدهیم که خیبر بعد از نمایش عالیاش در اواسط فصل و رسیدن به بالاهای جدول لیگ دسته اول تن به نزولی عجیب داد و شانسهای راهیابیاش به لیگ برتر از بین رفت. شاید در آن زمان برداشتن ویسی و آوردن عاشوری به جای او علت و استدلالی قابل قبول را پشت خود داشت و این اتفاقی بود که واقعاً روی داد اما حالا که فصل جدید این لیگ به جریان افتاده و خیبر به نتایجی رسیده که وصف آن را آوردیم، برکناری عاشوری و بازگرداندن ویسی به جایگاه سابقش استدلالی از همان دست را پشتوانه خود ندارد و به نظر میرسد که در این زمینه قدری عجله صورت گرفته است. با این اوصاف باید از مدیران خیبر پرسید که اگر ویسی در مجموع مربی خوب و قابل اتکایی است چرا اقدام به عزل وی در اواخر فصل پیش کردند زیرا عاشوری نمیتوانست در آخرین هفتههای لیگ نتایجی را بگیرد که سرنوشت خیبر را به کلی عوض کند و دیدیم که همینطور هم شد. اگر هم عاشوری تا آن حد لیاقت داشته که فصل جاری را با حفظ سمتاش آغاز کند و از 6 بازی نخست 11 امتیاز بیندوزد، این سزاواری را داشته که لااقل تا پایان هفتههای دهم یا دوازدهم و حتی نیم فصل سکاندار تیمش بماند و فقط زمانی حکم به عزل وی داده شود که اوضاع تیم بسیار بدتر از این باشد.
طعنهها و حقایق یک برکناری
در این میان شهرت و اعتبار ویسی هم البته دستخوش لطماتی تازه میشود و تیم عوض کردنهای مکرر او این باور را ایجاد میکند که وی چندان قابل اعتماد نیست و هرجا که شرایط ایجاب نکند و به میلاش نباشد، بهسرعت میرود و به هر جای تازهای روی میآورد که نسیم موافق از آن بوزد.
او در همین راستا در فصول اخیر شش، هفت بار تیم عوض کرده و بسیار به ندرت از ابتدا تا انتهای فصل در خدمت یک تیم مانده است. در همین فصل جاری لیگ برتر او در فاصله فقط 15 روز تا شروع مسابقات جانشین جواد نکونام شد که به دلخواه خود از فولاد فاصله گرفت تا در صورت امکان سرمربی استقلال شود اما در پایان هفته چهارم این رقابتها سمتاش را به نکونام که پس از قطع امید از تهران به اهواز بازگشت، پس داد. سران فولاد در آن زمان مدعی شدند که این جدایی براساس توافقی دوطرفه صورت گرفته و ویسی نیز حرفی درباره این ادعا نگفت اما گلایههای او از شرایط موجود و بخصوص طعنههایش به مربیان کنار مانده لیگ که مایلاند با خالی کردن زیرپای مربیان شاغل به هر قیمتی صاحب شغل و عنوان شوند، نشان میداد که این جدایی اصلاً مسالمتآمیز نبوده است.
استدلال آشنای «من این تیم را نبستهام!»
تیمی که اینک و در ادامه مسابقههای «لیگ یک» در اختیار ویسی است، اصلاً تیم بدی نیست و برعکس پر مهره و دارای گزینههای متعدد در راه اجرای طرحهایی متنوع است. حامد فلاحزاده سنگربان سابق سایپا از دروازه خیبر دفاع میکند و یوسف وکیا، آرش افشین، مهرداد قنبری و حمیدرضا دیوسالار نیز پیراهن خیبر را بر تن دارند و شهرام سالاری با پنج گل زده بهترین مهاجم آنها بوده است. به آنها بیفزایید میلاد غریبی، فرزاد محمدی و حسین شهابی را تا دریابید که دستهای خیبر پر است و چنانچه بهدرستی هدایت شود، میتواند امسال هم یکی از مدعیان راهیابی به لیگ برتر باشد. اینکه ویسی تا چه حد میتواند این قوه را به فعل درآورد، البته مقوله دیگری است. شاید او بتواند از مجموعه نفراتی که نامشان آمد، بازیهایی را بگیرد که خیبر را به بالاترین لیگ کشور رهنمون کند ولی امکان دارد یک بار دیگر در هفتههای پایانی و حتی در اوایل کار کم بیاورد و سران خیبر در استمرار یک دور باطل و نه چندان مثمرثمر، عاشوری و نظایر او را به این باشگاه بازگردانند. در آن صورت شاید ویسی مدعی شود که چون تیم را خودش نبسته و فقط از شروع هفته هفتم سکاندار خیبر شده، پاسخگوی ناکامی (احتمالی) آن نیست که این البته در تضاد با کیفیت خوب نفرات تیم است که نامشان در سطور قبلی آمد.
خدا بدهد برکت!
آنچه قطعی و البته تأسفآور مینماید، این است که چرخش و گردش تعدادی مشخص از مربیان نامآشنا بین تیمهای «لیگیک» و لیگ برتر و جابهجا شدنهای بسیار پر شمارشان چنان چشمگیر و هشدار دهنده است که اگر به آن توجه و این چرخه تکراری تعدیل و ترمیم نشود، نه رشدی فنی شامل لیگ خواهد شد و نه تیمهای ما بهلحاظ کیفی و سطح بازی به درجاتی خواهند رسید که این همه مخارج و هزینه و اتلاف وقت آن را میطلبد. روند فعلی فقط مبتنی بر یک ترمیم موقتی و بهسازی امور در کوتاهمدت است. و برندگان آن نیز فقط مربیانی هستند که با هر بار تغییر جا و مکان یک کاسبی مفصل تازه میکنند و مطمئن هستند که اگر هم ناکام شوند، براحتی به تیمی دیگر میروند که شاید پول بیشتری را هم به آنها بدهد. این ادعا هم که از این پس هیچ مربیای حق ندارد در یک فصل عهدهدار رهبری دو تیم در یک لیگ واحد شود، معلوم نیست که تا چه حد ضمانت اجرا دارد و سازمان لیگ چقدر پشت این قانون لرزان میایستد. تازه اگر هم این سازمان محکم بایستد، باز ضرری در کار نیست زیرا مربی جدا شده از تیم لیگ برتری بهسادگی به «لیگ یک» میرود و اگر از آنجا هم خارج شود، میتواند سری به «لیگ 2»، «لیگ3» و سپس لیگهای استانی بزند و در یک فصل در سه تا چهار تیم مربیگری و کاسبی وسیع و دلچسبی کند. خدا بدهد برکت!
باشگاه خیبر:
بیانصافی است مشکلات را به گردن داوران بیندازیم
حسین اسدیپور مدیرعامل باشگاه خیبر خرمآباد درباره برکناری محسن عاشوری میگوید: «ما یک کمیته برای ارزیابی کادر فنی، بازیکنان و حتی خود باشگاه داریم که در مورد موضوعات خاص تصمیمگیری میکند. این کمیته از پیشکسوتان، مربیان، داوران و همچنین افرادی در حوزه رسانه تشکیل شده است. با توجه به نتایج سه هفته آخر، روند نتیجهگیری به گونهای بود که این کمیته تشخیص داد محسن عاشوری نمیتواند در ادامه کار تیم را به خوبی هدایت کند و رأی به خاتمه قرارداد او داد.» اما چرا دوباره ویسی. «ویسی اگر در خیبر مانده بود حتی فصل جاری را هم قرارداد داشت اما به هر حال چون قصد حضور در لیگ برتر را داشت، به صورت توافقی جدا شد. با توجه به شناختی که ویسی از تیم داشت، مالک باشگاه دوباره با او مذاکره کرد و قرارداد جدیدی برای یک فصل بسته شد. هدفگذاری کلی ما از ابتدای فصل صعود به لیگ برتر بوده و امیدواریم این اتفاق با عبدالله ویسی بیفتد. خوشبختانه بازیکنان خوبی را که در لیگ برتر یا لیگ یک با تجربه هستند، جذب کردیم. این ظرفیت و توانمندی در بازیکنان وجود دارد که با هدایت درست به لیگ برتر صعود کنیم. از زحمات و تلاشهای محسن عاشوری تشکر میکنیم. امیدواریم با تغییرات ایجاد شده و حمایت هیأت مدیره، بتوانیم رضایت افکار عمومی و کسانی که دغدغه تیم را دارند، جلب کنیم.» او با اشاره به داوریها اینطور میگوید: «در مورد این مسائل قائدتاً باید کادر فنی یا کمیته ارزیابی نظر بدهد اما به هرحال در خصوص داوری باید از امکانات الکترونیکی و سیستمهای هوشمند استفاده شود. نباید فقط نگاهمان این باشد که داوری ضعیف است. ما در بحث امکانات، ابزار و تجهیزات داوری ضعف داریم. دنیا به این سمت رفته است. بیانصافی است که همه مشکلات را به گردن داوران بیندازیم. همه باشگاهها، سازمان لیگ و فدراسیون باید دست به دست هم بدهند که این مشکلات برطرف شوند تا داوران در قضاوتهای خودشان بهتر از گذشته باشند.»
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.