یکشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۲

https://inn.ir

جنگ، یک مدعی را از فوتبال گرفت!

اگر یوگسلاووی بود فوتبال چه شکلی می‌بود؟

قصد داریم با این نگاه که اگر یوگسلاوی پابرجا می‌ماند و این هفت کشور در یک اقلیم جمع می‌شدند، تیم ملی یوگسلاووی چه اوضاعی داشت؛ مطمئنا اگر این کشور الان حضور داشت بدون شک از مدعیان هر تورنمنت ملی محسوب می‌شد. حال بررسی پست به پست را آغاز می‌کنیم تا ببینیم تیم 26 نفره یوگسلاوی متشکل از چه نفراتی می‎توانست باشد.

به گزارش ایران ورزشی؛ یکی از کشور هایی که نامش در سراسر تاریخ بارها به گوش شما مخاطبان خورده، کشور یوگسلاوی‌ست. کشوری که در سال های آغازین قرن بیستم به طور کامل متلاشی شد ولی دلیل این اتفاق به سال 1919 میلادی، زمان تشکیل این کشور برمی‌گردد. جایی که اقوام مختلفی از نژاد های صرب، کروات و اسلاو با اعتقادات و باورهای متفاوت، کشوری مستقل را تحت عنوان پادشاهی یوگسلاوی ایجاد کردند. تجزیه یوگسلاوی با جنگ های داخلی و تنش های پرشماری طی سالها همراه بود و جنگ استقلال کرواسی در سال های 1991 تا 1995، جنگ استقلال بوسنی در سال های 1992 تا 1995 و جنگ استقلال کوزوو در سال 1998 از مهمترین جنگ های داخلی در خلال فروپاشی یوگسلاوی سابق بود.

یوگسلاوی پس از فروپاشی به هفت کشور تقسیم شد:

• کرواسی (استقلال 1991)
• اسلوونی (استقلال 1991)
• بوسنی و هرزگووین (استقلال 1992)
• مقدونیه (استقلال 1993)
• مونته‌نگرو (استقلال 2006)
• صربستان (استقلال 2006)
• کوزوو (استقلال 2008)

در کشور ما شناخت خوبی از اهالی این کشورها وجود دارد که دلیل آن بازیکنان و مربیان سرشناس جهان فوتبال، نیمکت تیم های لیگ برتر و تیم ملی ایران، جام جهانی، جام ملتهای اروپا و ... می‌باشد.
زمانی که این کشور همچنان استوار بود در هشت جام جهانی شرکت کردند که در بهترین حضور خود در اولین دوره جام جهانی، سال 1930 توانستند در رده سوم قرار بگیرند و همچنین در جام جهانی 1962 چهارم شدند.آخرین دوره حضور آنها مربوط به سال 1990 می‌شود که به یک چهارم نهایی رسیدند.این کشور همچنین دو مرتبه در سال های 1960 و 1968 در جام ملتهای اروپا دوم شدند ولی به یاد ماندنی ترین خاطره دوره از حضور آنها به یورو 1992 برمی‌گردد که آنها بدلیل جنگ داخلی نتوانستند شرکت کنند و جای خود را به دانمارک دادند که در نهایت هم دانمارک به قهرمانی رسید!
همچنین تیم ملی کشورمان ایران نیز در جام جهانی فرانسه در سال 1998 با آنها همگروه شد که با تک گل سینیشا میهایلوویچ(اسطوره لاتزیو، اینتر و سرمربی فعلی بولونیا) توانستند پیروز شوند.
حال قصد داریم با این نگاه که اگر یوگسلاوی پابرجا می‌ماند و این هفت کشور در یک اقلیم جمع می‌شدند، تیم ملی یوگسلاووی چه اوضاعی داشت؛ مطمئنا اگر این کشور الان حضور داشت بدون شک  از مدعیان هر تورنمنت ملی محسوب می‌شد. حال بررسی پست به پست را آغاز می‌کنیم تا ببینیم تیم 26 نفره یوگسلاوی متشکل از چه نفراتی می‎توانست باشد:
دروازه‌بان
• یان اوبلاک( 28 سال / 40 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های بنفیکا، ریو آوه و اتلتیکومادرید
گلر اسلوونیایی اتلتیکومادرید که درون دروازه‌ی روخی بلانکوس همیشه درخشیده و بدون شک یکی از برترین دروازه‌بان های جهان فوتبال شمرده می‌شود.اوبلاک هرچند هرگز با تیم ملی نتوانست به تورنمنت های معتبر راه پیدا کند ولی عملکرد فوق العاده‌ی او بر هیچکس پوشیده نیست و این سنگربان 28 ساله انتخاب اول برای تیم ملی یوگسلاوی خواهد بود.
• سمیر هندانوویچ(37 سال / 81 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های اودینزه، لاتزیو و اینتر
دروازه‌بان مسن نراتزوری که در فصل 2020/21 با کلین شیت هایش یکی از ارکان مهم برای قطع کردن قهرمانی های متوالی یوونتوس توسط اینتر بود. هرچند او با گذشت زمان در سال 2016، چارچوب دروازه‌ی تیم ملی اسلوونی را در اختیار اوبلاک و وید بلچ گذاشت و از فوتبال ملی خداحافظی کرد.
• پردراگ رایکوویچ( 26 سال / 26 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه ستاره سرخ
گلر صربستانی و جوانی که هرچند در طی 6 بازی که در مقدماتی جام جهانی 2022 قطر انجام داد فقط یک مرتبه موفق به بسته نگه داشتن دروازه‌اش شد ولی کیفیت مطلوبی دارد و در هموار ساختن مسیر صعود صرب‌ها به قطر، آن هم به صورت مستقیم عنصر موثری بود. این گلر که در لوشامپیونه مشغول می‌باشد توانسته برای رنس فرانسه مهره‌ی قابل اعتمادی در چارچوب دروازه باشد.
• آسمیر بگوویچ(37 سال / 63 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های پورتموث، استوک سیتی، چلسی، بورنموث، قره باغ، میلان و اورتون
با گذشت حدود 7 سال، بگوویچ یاد و خاطره‌ی بازی تلخ ایران – بوسنی در جام جهانی 2014 را برای ما ایرانی‌ها زنده می‌کند. بگوویچ که در سن 34 سالگی هست؛ به قول گفتنی او بازیکن پا به سن گذاشته‌‌ای حساب می‌شود و این روزها اغلب به چشم گلر دوم به او نگاه می‌شود و از شرایط بازی بدور است.
• دنیل سوباشیچ( 37 سال / 44 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های زادار کرواسی، موناکو و هایدوک
در تیم درخشان و شگفتی ساز کرواسی در جام جهانی 2018  اولین نامی که دیده می‌شود دنیل سوباشیچ است. او که بعد از وقفه‌ی یک سال در بازیگری خود به تازگی دوباره در لیگ کرواسی مشغول به بازی شده است و 2 سالی هست که از جمع شطرنجی پوشان خداحافظی کرده است.
• مارکو دیمیتروویچ( 29 سال / 18 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های ستاره سرخ، چارلتون، آلکورون، ایبار و سویا
این گلر صربستانی که شماره یک تیم ملی صربستان را از سال 2018 در اختیار داشت اما در تابستان 21/22 به سویا رفت و نیمکت نشین یاسین بونوی مراکشی شد و این انتقال به ارزش  از دست دادن جایگاهش در تیم ملی تمام شد.
• وانیا میلینکوویچ-ساویچ( 24 سال / 1 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های منچستریونایتد، ویوودینا، لچیا لهستان،اسپال، آسکولی، استاندارد لیژ و تورینو
وانیا که همیشه زیر سایه برادر خودش، سرگی بوده است؛ در فصل 21/22 که بالاخره به او از ابتدای فصل اعتماد شد و با عملکرد فراتر از انتظاری که زیرنظر ایوان یوریچ در تورینو رقم زد، بدون شک جایگاه دیگر گلرهای تیم ملی صربستان (دیمیتروویچ و رایکوویچ) را در خطر قرار می‌دهد و در صورت متدوام بودن فرمش، انتظار می‌رود مرد شماره یک صرب‌ها در جام جهانی 2022 وانیا میلینکوویچ-ساویچ باشد!
• ایوو گربیچ( 25 سال / 2 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های هایدوک، لوکوموتیو کرواسی، اتلتیکومادرید و لیل
گربیچ که در اتلتیکومادرید زیر سایه اوبلاک بود، در نقل و انتقالات تابستانی فصل 21/22 به لیگ یک فرانسه کوچ کرد و در درون دروازه مدافع عنوان قهرمانی قرار گرفت تا جانشین مایک مانیان باشد، او نتوانست انتظارات هواداران لیل که مانیان در فصل قبل از حضور گربیچ بالا برده بود را برآورده کند ولی شاید با احتمال خروج یان اوبلاک در سالیان آتی، خیلی زود به جمع مادریدی‌ها برگردد.
• دومنیک لیواکوویچ( 26 سال / 28 بازی ملی)

---

سابقه بازی در باشگاه های زاگرب و دینامو زاگرب
گلر 26 ساله فعلی دینامو زاگرب که در فصل 2015/16 با نظر مستقیم زلاتکو کرانچار از باشگاه زاگرب به دینامو پیوست و گذر زمان توانست در دینامو بدرخشد و توسط دالیچ به تیم ملی فراخوانده شود. او  با خداحافظی سوباشیچ، جایش را در ترکیب کروات‌ها پر کرد ولی در این سالها پتانسیل های لازم را از خود نشان داد و به این موضوع باید توجه کرد که می‌تواند بزودی نامش را در فوتبال اروپا و جهان سر زبان‌ها بیاندازد یا خیر.

در گزارش بعدی؟ پست های دیگر این تیم را بررسی می‌کنیم.

کپی
نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.