همگروهی جذاب با ساموراییها

تیم ملی بسکتبال ایران در گروه C مسابقات کاپ آسیا ۲۰۲۲ اندونزی قرار گرفت.
ایران ورزشی - مراسم قرعهکشی رقابتهای بسکتبال کاپ آسیا در سال 2022، روز گذشته برگزار شد و تیم ملی ایران رقبای خود در این رقابتها را که به میزبانی اندونزی برگزار خواهد شد، شناخت.در این مراسم تیم ایران که به همراه استرالیا، نیوزیلند و چین در سید یک قرار گرفته بود، با تیمهای ژاپن، قزاقستان و سوریه همگروه شد.
گروهبندی مسابقات بسکتبال کاپ آسیا ۲۰۲۲:
گروه A عربستان، اردن، استرالیا، اندونزی
گروه B چین تایپه، چین، کره، بحرین
گروه C ایران، ژاپن، قزاقستان، سوریه
گروه D هند، لبنان، فیلیپین، نیوزیلند
طبق اعلام فیبا آسیا، مسابقات بسکتبال کاپ آسیا ۲۰۲۲، از تاریخ ۲۱ تیر ۱۴۰۱ تا ۲ مرداد ۱۴۰۱ به میزبانی کشور اندونزی برگزار میشود.
دومین دوره پس از پنج سال!
کاپ آسیا بالاترین سطح رقابتهای بسکتبال در سطح قاره کهن است. رقابتهایی که تا سال 2015 با همان نام جام ملتها شناخته میشد و البته هر چهار سال یک بار برگزار میشد. در آن سال آخرین دوره این رقابتها با نام قدیمی برگزار شد و تصمیم بر این شد تا از دوره بعد (2017)، نام رقابتها به کاپ آسیا تغییر کرده و البته هر چهار سال یک بار برگزار شود.
در 2017 که استرالیا برای اولین بار در آن شرکت کرد و قهرمان هم شد، تیم ایران نایب قهرمان شد. پیش از این قرار بر این بود تا دوره دوم کاپ آسیا در سال 2021 برگزار شود که ماجرای شیوع کرونا، تعویق یکساله را نصیبش کرد. حالا قرار است پس از رقابتهای 2017 که در لبنان برگزار شد، اندونزی میزبان دوره دوم باشد که با حضور 16 تیم برتر آسیا برگزار خواهد شد. شانزده تیمی که همگی با حضور در رقابتهای انتخابی، جواز حضور در این مسابقات را کسب کردهاند.
تقابل جذاب با ساموراییها
در میان سه همگروه ایران در رقابتهای کاپ آسیا، دو تیم در مقدماتی جام جهانی هم با ایران همگروه هستند. قزاقستان و سوریه به عنوان تیمهای درجه دو و سه آسیا، رقبای چندان جدی و خطرناکی به حساب نمیآیند تا همه توجهها در این گروه به رقابت ایران و ژاپن باشد.
ژاپنیها طی سالهای اخیر رشد فوقالعادهای در بسکتبال داشتهاند و در تقابلهای اخیر هم اغلب برابر ایران پیروز شدهاند. داشتن بازیکنی مانند هاشیمورا که در NBA بازی میکند و ایرا براون بازیکن دورگه خود، از ژاپن تیمی به شدت خطرناک ساخته که اگر در المپیک قبلی میزبان نبود، از چین مدعی برای تصاحب سهمیه خطرناکتر به حساب میآمد.
به این ترتیب برخلاف ادوار قبلی که تیم ایران اغلب در مرحله گروهی و حتی مرحله اول پلیآف رقیب سختی نداشت، حالا در مرحله گروهی هم کار دشواری برابر ژاپن دارد. البته باید دید که آیا ژاپنیها با همه ستارههای خود در تابستان آینده به اندونزی خواهند آمد یا ترجیع میدهند مانند برخی تورنمنتها، به دیگر نفرات خود میدان دهند.
کاهش اعتبار
جام ملتهای آسیا هر دو سال یک بار برگزار میشد اما اعتباری که داشت، چندین برابر بیشتر از کاپ آسیا بود. در آن رقابتها قهرمان و تیمهای برتر یا سهمیه المپیک نصیبشان میشد یا جواز حضور در رقابتهای قهرمانی جهان را کسب میکردند. حالا اما چیزی جز افتخار نصیب تیمهای برتر نمیشود و قرار بر توزیع هیچ سهمیه و امتیازی نیست.
شاید هم به همین خاطر بوده که قرار بر برگزاری آن در دورههای چهارساله شده تا قدری برای تیمها جذابتر شود.
در سیستم جدید فدراسیون جهانی، جام جهانی برای خودش رقابتهای مقدماتی مجزا دارد که به شکل رفت و برگشت و طی یک پروسه طولانی برگزار میشود. پس از آن هم نتیجه تیمها در همین جام جهانی است که بخشی از سهمیه المپیک را توزیع میکند و تورنمنتهای مختلف برای سهمیههای باقیمانده را میچیند.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.