در گفتوگو با ایرانورزشی
نصیرزاده: باید آییننامه جذب بازیکن خارجی را لغو کنند

آییننامه جذب بازیکن خارجی که با هدف مدیریت منابع مالی باشگاهها در خرید بازیکنان خارجی از سوی هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال در زمان ریاست شهاب عزیزیخادم تنظیم شد، تا کنون ابهامات و جنجالهای فراوانی را به دنبال داشته است.
نصیرزاده: باید آییننامه جذب بازیکن خارجی را لغو کنند
بهناز میرمطهریان: آییننامه جذب بازیکن خارجی که با هدف مدیریت منابع مالی باشگاهها در خرید بازیکنان خارجی از سوی هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال در زمان ریاست شهاب عزیزیخادم تنظیم شد، تا کنون ابهامات و جنجالهای فراوانی را به دنبال داشته است. از ماجرای بازیکن گابنی گلگهر که به دلیل مغایرت شرط بازیهای ملیاش با آییننامه مصوب شده، موجب کسر امتیاز از گلگهر و تغییر در جدول ردهبندی شد بگیرید تا برسید به اما و اگرهایی که هر بار به هنگام جذب بازیکن خارجی برای باشگاههای استقلال و پرسپولیس پیش آمده است و اگر با دقت در این آییننامه تمرکز کنید، متوجه میشوید که واقعاً هم باگهای زیادی دربارهاش وجود دارد.
چنانچه حتی درباره بازیکن گابنی گلگهر هم آخر مشخص نشد بر اساس آییننامه فوق مسئولیت تأیید مستندات بر عهده باشگاه بوده یا روابط بینالملل فدراسیون فوتبال؟
ابهامات قرارداد رافائل داسیلوا
اخیراً باشگاه استقلال درباره رافائل داسیلوا با این ابهامها مواجه شده بود. رافائل داسیلوا، ملیت برزیلی دارد اما در لیگ عربستان شاغل بوده است. حالا این سؤال مطرح میشود که با او باید طبق بندهایی از آییننامه برخورد کرد که مربوط به بازیکنانی با ملیت برزیلی است یا آنها که در لیگ عربستان شاغل بودهاند؟ البته توضیحات کاملی ارائه شده که میگوید رافائل داسیلوا شروط داشتن حداقل هشت دیدار برای الفیصلی در دو فصل قبل و حضور این تیم در میان 6 تیم نخست لیگ حرفهای عربستان را داراست و از این بابت مانعی برای ثبت قرارداد او و استقلال وجود ندارد.
این در حالی است که در بند 2-4 برای جذب بازیکنانی با ملیت امریکای جنوبی، شرط بازی ملی لحاظ شده و در هیچ جای دیگری در آییننامه قید نشده که تنها مطابقت یکی از این بندها کفایت میکند.
ماجرای بازیکن تمیروف چه بود؟
پیش از این در ایران ورزشی به بررسی همین ابهامات درباره شرزود تمیروف، بازیکن ازبک مدنظر پرسپولیس هم پرداخته بودیم. موضوع مورد بحث درباره او این بود که این بازیکن گرچه از پاختاکور راهی پرسپولیس میشد اما در دو سال منتهی به عقد قرارداد با پرسپولیس و پیش از پیوستن به پاختاکور سابقه بازی در مشعل را داشت که در سال 2020 در رده دهم قرار گرفته بود. آیا اینکه او با پاختاکور به قهرمانی رسیده بود و جام را بالای سر برده بود، سابقه حضور در تیم رده دهمی را پاک میکرد؟ براساس بند 3-1-2 نباید کل سابقه دو ساله او در لیگ را در نظر بگیریم؟
هنوز به آییننامه نیاز داریم؟
باید بپذیریم که آییننامه تنظیم شده درباره شروط جذب بازیکن خارجی، ابهامات و نارساییهای زیادی دارد که در صورت اصرار به تداوم استناد به آن، باید به طور جدی مورد بازبینی قرار بگیرد. هرچند شاید مسئولان فدراسیون به صورت کلامی درباره یکسری ابهامات آن توضیحاتی را ارائه کنند اما قطعاً با این شیوه نمیتوان این ابهامات را نادیده گرفت!
هوشنگ نصیرزاده، کارشناس حقوقی درباره همه این ابهامات به ایران ورزشی فقط یک جمله میگوید: «بهترین کار این است که بعد از ایجاد ثبات در ریاست فدراسیون فوتبال، تصمیمی برای لغو این آییننامه گرفته شود. چون برخی از بندهای این آییننامه نیاز به اصلاحات جدی دارد و اصلاح آن هم شاید کمک چندانی نکند. احتمالاً تنظیمکنندگان این آییننامه هم منتظر هستند تا بعد از تعیین تکلیف ریاست فدراسیون، دربارهاش تصمیمی جدی بگیرند.»
کپی
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.