دوچرخه کوهستان بهتر است یا شهری

از گذشتههای دور تا به امروز، انسانها همواره از دوچرخه بهعنوان وسیلهای کارآمد و مفید جهت حملونقل، تفریح و ورزش استفاده کرده است. این وسیله سودمند، که به زبان فرانسوی به آن بیسیکت هم گفته میشود علاوه بر اینکه در سلامتی انسانها موثراست، در سلامتی محیط زیست، سلامتی جامعه، کاهش آلودگی هوا و کاهش ترافیک نیز نقش مهمی دارد. امروزه با پیشرفت علوم و توسعه تکنولوژی، شاهد نوآوری و خلاقیت در طراحی و تولید این وسیله نقلیه هستیم و نتیجه آن، تنوع و فراوانی در ساخت انواع بیسیکت با ویژگیها و کاربردهای متفاوت است.
این در حالی است که تنوع بالای بیسیکت، خریداران این وسیله نقلیه را در خرید دوچرخه سردرگم کرده است بنابراین اولین قدم برای یک انتخاب مناسب، آشنایی با انواع این وسیله نقلیه و کسب اطلاعات در مورد ویژگی و کاربرد هرکدام از آنها میباشد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با دو مدل محبوب و پرطرفدار با نامهای بیسیکت کوهستان و بیسیکت شهری آشنا کنیم تا شما بدانید برای خرید دوچرخه مناسب، نوع کوهستان بهتر است یا نوع شهری؟
معرفی دوچرخه های شهری
این مدل بیسیکت دارای مشخصههای ویژه است که آن را از سایر مدلها متمایز میسازد. نوع طراحی به کاررفته در آن بهنحوی است که کمترین هدر رفت انرژی و بیشترین کارآیی را دارد و آن را به یکی از بهترین گزینهها برای استفاده روزمره تبدیل کرده است. دو مشخصه بارز در این مدل، شکل تایر لاستیک و فرمان آن میباشد. تایر لاستیک بیسیکتهای شهری باریک و بدون آج هستند که این ویژگی باعث میشود تا چرخ کمترین اصطکاک را با زمین داشته باشد. بنابراین سوارکار به راحتی رکاب میزند و مسیر طولانیتری را طی میکند.
مشخصه بارز دیگر که این مدل را از سایر مدلها متمایز می کند، شکل فرمان آن است که غیرصاف و قوسدار طراحی شده است. همچنین نسبت به مدل کوهستان دارای ارتفاع بلندتر میباشد. این دو ویژگی فرمان، باعث میشود که دوچرخه سوار هنگام رکاب زدن نیاز به خم شدن نداشته باشد و بهصورت صاف و عمود بر روی زین قرار گیرد تا مسیر طولانیتری را بدون رکاب زدن طی کند. از دیگر ویژگیهای نوع شهری که باید به آن اشاره کرد، فرم و بدنه آن میباشد که معمولاً نازک و سبک، از جنس آلومینیوم است. همچنین فاقد دنده و کمک فنر هستند و ترمز به کار رفته در آن، از نوع ترمزهای لقمهای میباشد. از جمله امتیازات و نقاط قوتی که در طراحی این دوچرخهها دیده میشود این است که قابلیت سفارشی کردن تجهیزات و امکانات آن وجود دارد. به نحوی که اگر هر کدام از امکاناتی که شما مد ظر دارید دراین وسیله نقلیه موجود نباشد، شما به راحتی میتوانید آن را بر روی بیسیکتتان نصب کنید. این تجهیزات و امکانات میتواند شامل آینه، چراغ، زنگ، گلگیر، سبد حمل کالا و غیره یاشد.
معرفی دوچرخههای کوهستان
بیسیکتهای کوهستان مخصوص سطوح ناهموار و شیبدار و خشن میباشند و مناسب برای افرادی است که اهل طبیعتگردی و کوهنوردی هستند. این مدل، به دلیل کیفیت و مقاومت و سختی بالایی که دارند بهعنوان بهترین مدل معرفی شده اند.
از مشخصههای این مدل میتوان به بدنه و فرم سبک آن که معمولا از جنس فلز آلومینیوم و جنس کربن است اشاره نمود. همچنین فرمان دوچرخههای کوهستان برخلاف نوع شهری، صاف و عریض طراحی شده اند و بعضی از مدلهای آن نیز قابلیت تنظیم فرمان را دارند. فرمان این بیسیکتها معمولاً از جنس آلومینیوم و کربن و گاهاً استیل میباشد.
در مورد مشخصه تایر بیسیکت کوهستان میتوان گفت که تایرهای آن بر خلاف مدل شهری پهن، عریض و آجدار هستند که باعث ایجاد اصطکاک بیشتر با سطح زمین میشود. این اصطکاک، در کنترل دوچرخه وحفظ تعادل سوارکار در زمینهای خشن، ناهموار و لیز بسیار کمک کننده است.
از مهمترین قطعات به کاررفته در دوچرخه کوهستان که هنگام خرید باید به آنها توجه کرد، سیستم ترمزو سیستم تعلیق یا همان سیستم کمک فنر و دوشاخ است. دربیسیکتها، معمولاً از سه مدل ترمز به نامهای ترمز لقمه ای، مکانیکی دیسکی و هیدرولیک دیسکی استفاده می شود. ترمزهای به کار رفته در مدلهای کوهستان، معمولاً از نوع مکانیکی دیسکی و هیدرولیک دیسکی هستند. در این میان ترمزهای هیدرولیک دیسکی، معمولاً دارای سرعت عمل بالاتری نسبت به ترمز های مکانیکی دیسکی میباشند و بهترین گزینه برای جادههای پر شیب کوهستانی هستند. غالباً بیسیکتهای کوهستانی که دارای ترمز هیدرولیک دیسکی می باشند؛ حرفه ای تر بوده و دارای قیمت بالاتری نسبت به مدل های دیگرهستند.
و اما وجود سیستم تعلیق یا همان سیستم کمک فنر در دوچرخههای کوهستان آن را به چهار مدل زیر تقسیم می کند.
- مدلهایی که کمک فنر ندارند و به اصطلاح به آن، مدل( هارد) میگویند.
- مدلهایی که در جلو کمک فنر دارند و در عقب ندارند که به اصطلاح به آنها، مدل( هارد تایل) میگویند.
- مدل هایی که در جلو کمک فنر ندارند و در عقب دارند که به اصطلاح به آن( صافت تایل) میگویند.
- مدلهایی که هم در جلو و هم در عقب، کمک فنر دارند که به اصطلاح به آنها مدل دوگانه یا فول ساسپنشن میگویند.
در میان این چهار مدل، مدل آخر یعنی مدل دوگانه به دلیل داشتن دو کمک فنر، دارای انعطافپذیری و ضربه گیری بسیار بالایی در جادههای پر پیچوخم و شیبدار کوهستان هستند. این مدل از بیسیکتها، حرفه ای و گرانقیمت هستند.
یکی دیگر از مهمترین قطعات به کار رفته دراین مدل از بیسیکت کوهستان، دو شاخه است که معمولاً از جنس فلز محکم ساخته میشود تا در صورت فراز و فرود زیاد در زمان حرکت از صدمه دیدن چرخها و قطعات متصل جلوگیری شود.
معرفی انواع دوچرخههای کوهستان از نگاه کاربردی
- کوهستان در مدل کراس کانتری
- کوهستان در مدل اسپرت
- کوهستان در مدل تریال
- کوهستان در مدل آل مونتاین
- کوهستان در مدل فت بایک
- کوهستان در مدل اندرو
و سخن آخر اینکه در جواب سوالی که خرید دوچرخه نوع کوهستان مناسب است یا شهری؟ باید بگوییم که با توجه به مطالب فوق و ویژگی و تفاوتهای بارز هر دو وسیله، نوع کوهستان نسبت به نوع شهری بهتر است. همانگونه که از نام بیسیکت کوهستانی پیداست، این وسیله برای جادههای خارج از شهر و مسیرهای ناهموار طراحی شدهاند ولی برای جادههای شهری نیز گزینه مناسبی میباشند و از آن میتوان به عنوان یک دوچرخه همه کاره نام برد. اگر از آن دسته افرادی هستید که همواره به سلامتی خود، سلامتی طبیعت و سلامتی جامعه اهمیت میدهید ودر کنار آن اهل گردش و تفریح در طبیعت و کوهستان نیز هستید؛ ما به شما بیسیکتهای کوهستان را پیشنهاد می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع دوچرخه میتوانید به سایت vride.ir مراحعه کنید.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.