علیرضا یوسفی: قهرمانیام درحاشیههای دختران وزنهبرداری گم شد

به گزارش ایران ورزشی؛ اگرچه هتتریک طلایی و رکوردشکنی او در روز پایانی رقابتهای جهانی وزنهبرداری جوانان و مسابقه دسته فوق سنگین (109+ کیلوگرم) بهخاطر حواشی و هجمه رسانهای سنگینی که ماجرای ناپدیدشدن «یکتا جمالی» در کشور یونان و پس از آن رو شدن موضوع پناهندگی او در کشور آلمان روی سر مجموعه وزنهبرداری و ورزش ایران آوار کرد، اندکی گم شد و خیلی به چشم نیامد، اما حقیقتاً «علیرضا یوسفی» پدیده آتیهدار فوقسنگین وزنهبرداری ایران در رده سنی جوانان، کاری کرد کارستان و باوجود موانع متعددی که پیش پای او قبل و در حین برگزاری مسابقات ایجاد شده بود صاحب سکوی قهرمانی جهان و عنوان قویترین وزنهبردار جوان جهان در این کشور اروپایی شد. یوسفی اما در واکنش به حواشی تلخ و ناخوشایندی که ماجرای پناهندگی همتیمی او در یونان برای وزنهبرداری ایران بهوجود آورده است، تأکید دارد: «تصمیم غلط و مسیر اشتباهی که یکتا جمالی انتخاب کرد، قطعاً خیلی زودتر از اینکه برای او آیندهای روشن و شفاف فراهم آورد، پشیمانی و ندامت را بهدنبال خواهد داشت.» به همین بهانه و بهخاطر اینکه درخشش یوسفی در هجمه خبری ماجرای مهاجرت دختران وزنهبرداری گم نشود با او همکلام شدیم تا حال و هوای مسابقات و اتفاقاتی که در رقابتهای جهانی یونان برای تیم جوانان کشورمان رقم خورد را از زبان او بشنویم.
برای ما هم همه چیز گل و بلبل نیست
ملیپوش طلایی دسته فوقسنگین وزنهبرداری ایران در رده سنی جوانان که رکورددار جدید این رده سنی نیز در دسته 109+ کیلوگرم به شمار میرود تصمیم و مسیری که یکتا جمالی همتیمی او در رقابتهای جهانی 2022 یونان برای خود انتخاب کرد را غلط و اشتباه میداند: «شاید الان که میخواهم نظرم را درخصوص تصمیم و حرکت غیرمنتظره یکتا جمالی در یونان بگویم، خیلیها به عناوین مختلف به من خرده بگیرند و طعنه بزنند. از نظر من تصمیم و مسیری که یکتا جمالی برای آینده خود در پیش گرفت، اشتباه است. برای ما هم همه چیز گل و بلبل نیست و هر چیزی که میخواهیم فیالفور فراهم نمیشود. خود من مردم و زنده شدم تا به اینجا رسیدم. جایی که هنوز هم برای من با این همه مدال جهانی و آسیایی که گرفتم، ابتدای راه است. سختی برای همه هست، اگر قرار باشد اینقدر زود زیر بار سختی و فشار کمر خم کنیم و برویم زیر پرچم و بیرق یک کشور دیگر که سنگ روی سنگ بند نمیشود. شخصاً معتقدم تصمیم یکتا اشتباه بزرگی بود. این حرکت درست و اخلاقی نیست که ما اینجا در ایران رشد کنیم، به دنیا معرفی شویم و بعد اینقدر راحت به کشور، مردم و پرچم خود پشت کنیم. این نظر من است و به آن اعتقاد دارم. شاید خودم همین الان که این صحبت را مطرح میکنم، از نظر مالی و موارد دیگر مشکلات متعددی داشته باشم اما این دلیل نمیشود که بخواهم در یک لحظه، با یک تصمیم اشتباه و احساسی، هم با آبروی خودم و هم با حیثیت و اعتبار یک مملکت بازی کنم.»
جمالی زمان صرف صبحانه کنار مربیاش بود
یوسفی در خصوص اینکه آخرین باری که یکتا جمالی را در هتل دید چه زمانی بود و آیا جمالی در طول سفر با او در مورد تفکر و تصمیمی که داشته صحبتی نکرده است، تأکید دارد: «نه به هیچ وجه من صحبت خاصی با یکتا نداشتم. چون او یک خلق و خوی عجیبی داشت که ترجیح میدادم خیلی با هم صحبتی نداشته باشیم. به همین دلیل حرف یا صحبتی هم در این مورد یا موارد دیگر بین ما وجود نداشت. آخرین مرتبهای که یکتا را دیدم، صبح روز مسابقهام در رستوران هتل بود. یکتا به همراه خانم عبدالملکی مربیاش برای صرف صبحانه آمده بودند. همانجا یک سلام و صبح بخیری داشتیم و بعدش من رفتم برای استراحت و مهیا شدن بابت مسابقه. بعد از مسابقه هم زمانی متوجه شدیم این اتفاق رخ داده که دیگر کار از کار گذشته بود.»
به خاطر طلا و سکوی قهرمانی ریسک نکردم
علیرضا یوسفی قهرمان و رکورددار طلایی جوانان جهان که در رقابتهای جهانی 2022 یونان موفق شد ضمن کسب 3 نشان طلای یکضرب، دوضرب و مجموع جهان، یک کیلوگرم رکورد مجموع دنیا در رده سنی جوانان که متعلق به خود او بود را در شهر هراکلین ارتقا دهد درخصوص شرایط آمادگی، روحی و رکوردی خود قبل و در حین برگزاری مسابقات جهانی جوانان میگوید: «خودتان میدانید که ابتدا گفته شد تیم به رقابتهای جهانی اعزام نمیشود، بعد شرایط به یکباره تغییر کرد و به ما اعلام شد که تیم اعزام میشود، اما بهصورت ناقص. به همین دلیل ما برای آمادهسازی یک مقدار گیج شده بودیم. اما خب خدا را شکر وقتی مشخص شد که قطعاً به رقابتهای جهانی اعزام میشوم با حمایت فدراسیون و کادرفنی تیم ملی به سرعت سعی کردم خودم را مهیای حضور در این میدان بزرگ کنم. خیلی خوشحالم که در همین مدت کوتاه توانستم رکوردهایم را به حدی برسانم که کادرفنی و اهالی وزنهبرداری از من توقع داشتند.
من در مسابقات بزرگسالان جهان که در کشور ازبکستان برگزار شد، در اوج آمادگی بودم و آنجا دیدید که خیلی راحت وزنه زدم و به رکوردهای خوبی رسیدم، اما اینجا در یونان همانطور که گفتم آمادگیام صددرصد نبود، ولی با همان مقدار آمادگی که داشتم توانستم هم رکوردشکنی کنم و هم صاحب 3 نشان طلایی رنگ ارزشمند جهان در دسته فوقسنگین شوم.
اصلاً برنامهریزی خودم و نظر سرمربی تیم هم همین بود که به جای ریسک کردن و حمله به رکوردهای سنگینتر، دنبال طلا و سکوی قهرمانی جهان باشیم. اینجا من در یکضرب 177 کیلوگرم، در دوضرب 239 کیلوگرم و در مجموع هم موفق شدم 416 کیلوگرم را برای خود ثبت کنم. این در حالی است که رکوردهایم در مسابقات جهانی بزرگسالان به ترتیب 183 کیلوگرم یکضرب، 238 کیلوگرم دوضرب و مجموع 421 کیلوگرم بود. در ازبکستان البته من به وزنه 245 کیلوگرم هم حمله کردم که داوران حرکتم را خطا اعلام کردند. قطعاً توانمندی رکوردیام خیلی بیشتر از این رکوردهایی است که ثبت شده است. امیدوارم شرایط در آینده و برنامههایی که برای ارتقای رکورد دارم خوب پیش برود تا بتوانم در میادین بزرگ و معتبرتر برای کشورم بدرخشم.»
باید یکضربم را تقویت کنم
یوسفی در پایان از برنامهریزی خود برای آینده و افزایش رکوردهایش میگوید: «قطعاً برای اینکه بتوانم در رقابتهای آتی خصوصاً در رده سنی بزرگسالان حرف برای گفتن داشته باشم، یکسری برنامهریزی برای تقویت و ارتقای حرکت یکضربم دارم. قطعاً برنامه اصلیام ابتدا بازیهای آسیایی 2022 بود، اما حالا که این رویداد منتفی شد، بعد از بازیهای کشورهای اسلامی هر آنچه در توان دارم میگذارم تا هم در رقابتهای جهانی و هم تورنمنتهای گزینشی المپیک 2024 عملکرد ایدهآلی داشته و بتوانم با کسب سهمیه ورودی المپیک، در پاریس نماینده شایستهای برای وزنهبرداری ایران در فوقسنگین باشم. من سرم به کار خودم گرم است و به جای اینکه نگاهم به رقبا باشد، تمرکزم روی ارتقای رکوردهایم و پیشرفت خودم است.»
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.